mogući utjecaj na svjedoke

Načelnik Murtera dobio mjesec dana istražnog zatvora

15.02.2023 u 22:53

Bionic
Reading

Načelniku općine Murter Toniju Turčinovu istražni sudac Županijskog suda u Splitu odredio je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, doznaje se u srijedu navečer od glasnogovornika tog suda Dinka Mešina.

"Istražni sudac će saslušati 20 svjedoka", rekao je Mešin Hini.

Po njegovim riječima, nije prihvaćen prijedlog Uskoka da se Turčinova sumnjiči i za mogućnost ponavljanja kaznenog djela jer ne postoje okolnosti za to.

Uskok je nakon policijske prijave pokrenuo istragu i zatražio pritvor za načelnika Murtera Tonija Turčinova, uhićenog u srijedu zbog navodnih nezakonitosti kojima je općinu Murter-Kornati oštetio za najmanje 60.000 eura.

Tužiteljstvo je izvijestilo kako sumnja da je Turčinov od početka 2018. do sredine 2022. općinski novac koristio u privatne svrhe odnosno za plaćanje troškova putovanja te drugih usluga i troškova u Hrvatskoj i inozemstvu.

Odvjetnik Fran Olujić, branitelj Turčinova, Hini je večeras izjavio da je njegov štićenik zadržan u jednomjesečnom istražnom zatvoru "zbog sumnji o mogućem utjecaju na svjedoke, a ne i mogućnosti ponavljanja djela što je tražio Uskok".

"Uskok je tražio da se sasluša 39 svjedoka, ali je istražni sudac odredio njih 20", dodao je.

  • +6
Privođenje Tonija Turčinova Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Uz Turčinova istraga je pokrenuta i protiv poduzetnika Tomislava Pešića koji je osumnjičen da ga je poticao na zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da mu pogoduje.

Za njega tužitelji nisu zatražili istražni zatvor.