SVJETSKI DAN SMIJEHA

'Kada će vlada građanima izmamiti osmijeh, a ne grč bijesa i prazan pogled?'

10.01.2014 u 19:32

Bionic
Reading

U povodu Svjetskog dana smijeha, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever uputio je danas premijeru Zoranu Milanoviću pismo u kojem ga podsjeća da većini hrvatskih građana nije do smijeha, jer je kraj prošle godine blokirano i pod ovrhom dočekalo njih više od od 300.000

Sever podsjeća da je krajem studenog čak 296.117 građana bilo pod ovrhom s nepodmirenim obvezama većim od 23 milijarde kuna. Poručuje kako se ne smije zaboraviti ni današnji podatak o više od 370.000 nezaposlenih.

Tome treba dodati podatke o prosječnoj mirovini za studeni koja je iznosila 2.277 kuna, prosječnoj neto plaći za listopad koja je iznosila 5.506 kuna i novoj minimalnoj plaći za 2014. godinu koja iznosi 3.017 kuna.

Tako bismo još u nedogled mogli navoditi podatke o stanju hrvatskoga gospodarstva i hrvatskih građana, o mladima koji su prisiljeni napuštati domovinu u potrazi za poslom, o čak tri četvrtine hrvatskih građana koji imaju nedostatne mjesečne prihode za pokriće svojih osnovnih, redovitih mjesečnih troškova, poručuje Sever.

Također bi mogli govoriti o rastućem broju siromašnih i utučenih, morbidnoj besperspektivnosti i beznađu, sumornosti i potištenosti, depresiji, apatiji i strahovima koji su zavladali hrvatskim društvom.

'Kome onda uopće može biti do smijeha i kad će konačno vaša Vlada učiniti nešto što će na lica hrvatskih građana izmamiti bar osmijeh, a ne podsmijeh, melankoliju, grč bijesa i škrgut zuba te prazan i beznadan pogled', pita Sever Milanovića u pismu.