UBIO ČETIRI OSOBE

Južna Karolina u panici zbog serijskog ubojice

04.07.2009 u 11:13

Bionic
Reading

Policija okruga Cherokee u američkoj saveznoj državi Južna Karolina objavila je u petak drugi foto-robot muškarca kojeg sumnjiči da je kod grada Gaffneya ubio četiri osobe u manje od tjedan dana, a stanovništvo se u panici prisjeća terora serijskog ubojice 60-ih godina.

WASHINGTON - 'Dopustite mi da kažem, da prema definiciji FBI-ja za serijskog ubojicu, mi imamo serijskog ubojicu', rekao je novinarima šerif Bill Blanton iz Gaffneya, gradića s oko 54,000 stanovnika oko 80 km jugozapadno od Charlottea, u Sjevernoj Karolini.

Policija je objavila da bi osumnjičeni mogao voziti sivi Ford Explorer, proizveden 1991-94. godine.

Ubijati je počeo prošle subote, kada je usmrtio 45-godišnjeg muškarca i teško ranio njegovu 15-godišnju kćer.

Dan ranije pronađena su tijela 83-godišnje žene i njezine 50-godišnje kćeri.

Grad Gaffney nalazi se u okrugu koji je u cijeloj 2008. imao šest ubojstava i ukupno tri ubojstva u 2007. Gaffney, međutim, s užasom pamti ubojstva iz 1968. godine kada je Lee Roy Martin, nazvan 'Gaffneyski davitelj' ubijao žene.

Martin je nazivao lokalne novine i davao im naputke kako pronaći tijela ubijenih žena koja je zakopao u šumi te najavio da će nastaviti ubijati sve 'sve dok me ne ubiju kao psa, što i jesam'.

U to vrijeme rasne segregacije čitav se grad ujedinio u potrazi za zločincem koji je ubijao i bjelkinje i crnkinje. Potraga je dala rezultata i Martin je uhićen te osuđen na četiri kazne doživotnog zatvora.

U zatvorskoj ćeliji pronađen je pretučen na smrt 1972. godine.