HEROJ DINAMA

Junak Kelava: Nisam smio ostaviti momčad na cjedilu

09.05.2012 u 21:00

Bionic
Reading

Nakon utakmice kojom su osigurali osmu dvostruku krunu u Hrvatskoj u Dinamovu svlačionicu došli su hrana, piće i Zdravko Mamić, a iz nje su izlazila nasmiješena lica

Baš kada je dušu otvarao tragičar Osijeka Josip Lukačević koji je promašio penal za 2:2 blizu je došao i Ivan Kelava.

'Najiskusniji sam i bilo je logično da preuzmem odgovornost, ali nažalost… Potpuno sam ispražnjen jer je to bila fantastična prilika da osvojimo Kup. Tako blizu a tako daleko,' govorio je Lukačević dok je ugledao Kelavu, te je spontano dobacio:

'Bog te, vidi kolike šake ima. Lako je s time braniti,' duhovit je bio tužni Osječanin, dok mu je Kelava pokazivao podlakticu.

'Odlično si pucao. Vidi, još je sve crveno', dobacio je Kelava te se obratio novinarima.

'Ovo mi je treći obranjeni penal od četiri u polusezoni, a uvijek čitam da su pucali kilavo. Ja sam ovdje da dam svoj obol, ali nogomet je bio i uvijek će ostati momčadska igra i svi moji suigrači su jednako zaslužni za osvojeni Kup.'

Što mu se motalo po glavi uoči ključnog penala?

'Samo sam vrtio misao: Ne smiješ ostaviti momčad na cjedilu, sada te najviše trebaju. Čekao sam ga i čitao, uz malo mojih igrica, i upalilo je', kaže heroj utakmice kojemu su igrači u svlačionici gromko zapjevali 'i na strani i kod kuće Kele brani nemoguće'.

Nakon bravure u Malmöu kojom je donio nastup u Ligi prvaka, Kelava je definitivno istaknuo kandidaturu za dinamovog igrača sezone.