AFERA FIMI MEDIA

Jozo Petrović izvrijeđao svjedoka, a ni snimatelj nije bio pošteđen

05.04.2017 u 20:22

Bionic
Reading

Na ponovljenom suđenju u slučaju Fimi media u srijedu je svjedočio Jozo Petrović, bivši član Uprave Ine. Osim što je izvrijeđao svjedoka Tomislava Štengla, bivšeg direktora marketinga u Ini, Petrović se izlazeći iz sudnice obrecnuo na snimatelje HTV-a

Petrovića su neki svjedoci, među njima i Štengl, istaknuli kao osobu koja je radila pritisak da Ina posluje s Fimi medijom. Petrović je to zanijekao.

'Imam jako loše mišljenje o Štenglu. Za mene je on diletant i neznalica! Jako opasan lik koji dolazi iz ureda Tomislava Dragičevića (op.a. bivši predsjednik Uprave Ine). Ne sjećam se da sam od Sanadera ili Barišića ikada primio zahtjev da Ina posluje s Fimi medijom', rekao je Petrović.

Kad je završio iskaz, izlazeći iz sudnice Petrović se obrecnuo na kamermana HTV-a: 'Što tol'ko snimaš, jadan?'

Za razliku od njega, Josip Sapunar, bivši član Uprave HAC-a, u svom iskazu kazao je da je HAC počeo suradnju s Fimi medijom na izričit zahtjev Mladena Barišića.

Petrović se trenutno bavi konzultantskim poslom. Vlasnik je tvrtke Peritus savjetovanje. Dobar je prijatelj bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka i bio je jedan od glavnih likova afere konzultantica.

Petrović se bavi savjetovanjem od 2010., nakon što je otišao iz Ine. Kao svog konzultanta angažirao ga je mađarski Mol.