SAMO U GODINU I POL

Jozo Petrović bio je 38 puta u Vladi kod Ive Sanadera

07.06.2016 u 09:12

Bionic
Reading

RTL Direkt bacio je novo svjetlo na odnos Ive Sanadera i Joze Petrovića, koji je ujedno i prijatelj Tomislava Karamarka s kojim ga očito veže mnogo više od prijateljstva što smo nedavno doznali u aferi KaraMol zbog koje je i počela aktualna politčka kriza.

Naime, kao i GONG, ii RTL je zatražio od hrvatske Vlade informaciju je li se u Banskim dvorima 4. kolovoza 2007. godine dogodio sastanak između tadašnjeg premijera Ive Sanadera, predsjednika uprave MOL-a Zsolta Hernadija i Joze Petrovića, bivšeg člana uprav INA-e. Naime, na tom sastanku je navodno dogovoreno mito za potpunu predaju Ine mađarskom suvlasniku.

I GONG-u i RTL-u Vlada je odgovorila da za taj dan ne postoji evidencija da je itko od posjetitelja ušao ili izašao iz zgrade Vlade. Podaci su vjerojatno namjerno, tko zna kad, izbrisani.


Ali, za razliku od GONG-a, RTL je od Vlade tražio i informaciju koliko je puta Jozo Petrović posjetio Ivu Sanadera u razmaku od 1.siječnja 2007. do 1. srpnja 2009. kada je Sanader podnio ostavku.

Jozo Petrović u tom je razdoblju čak 38 puta posjetio tadašnjeg predsjednika Vlade Ivu Sanadera u službenim prostorijama Vlade što potvrđuje informacije da je Petrović bio osoba od najvećeg povjerenja Ive Sanadera, isto kao što je i osoba od povjerenja Tomislava Karamarka.