UOČI PREDSJEDNIŠTVA STRANKE

Jovanović za izbacivanje Linića iz SDP-a, Rajko Ostojić protiv

03.06.2014 u 15:02

Bionic
Reading

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović najavio je danas da će biti za izbacivanje Slavka Linića iz SDP-a, ako se Linićeve optužbe pokažu neistinitima, a ministar zdravlja Rajko Ostojić izjavio je da će biti protiv Linićeva izbacivanja iz stranke

Hrvatska je uređena država u kojoj se tajne službe ne mogu zloupotrebljavati za partikularne interese, kaže Jovanović koji ne očekuje da će izbacivanje Linića iz SDP-a biti tema sutrašnje sjednice stranačkog Predsjedništva, kao ni Glavnog odbora SDP-a u subotu.

Jovanović smatra da Linić ne može ostati u SDP-u ako se pokažu neistinitima sve optužbe koje je bivši ministar financija proteklih dana rekao na račun premijera Zorana Milanovića.

Suprotnog je stajališta bio ministar zdravlja Rajko Ostojić, koji je nakon predstavljanja Centra za promicanje zdravlja Živjeti zdravo novinarima rekao da će, u slučaju stranačkog izjašnjavanja, 'naravno glasovati protiv isključenja Linića iz SDP-a'.

Pritom nije htio iznijeti razloge takvog stajališta dodavši da će to reći na Predsjedništvu i Glavnom odboru stranke.

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić nije htjela precizirati kakvo će biti njezino stajalište u slučaju stranačkog izjašnjavanja o Linićevoj sudbini.

'Drago mi je da su službe odradile svoje, to je moj jedini komentar', rekla je Opačić te dodala da će svoje stajalište o slučaju Linić reći na Predsjedništvu i Glavnom odboru SDP-a.

Predsjedništvo SDP-a na sutrašnjoj bi sjednici trebalo analizirati rezultate proteklih izbora za Europski parlament, a očekuje se da će biti i govora o optužbama koje je na račun predsjednika Vlade i SDP-a Zorana Milanovića iznio smijenjeni ministar financija Slavko Linić

Iako su SOA i policija odbacile dio Linićevih optužbi, one da je Milanović zloupotrijebio obavještajni aparat i policiju kako bi se obračunao s njim, malo tko u SDP-u vjeruje da će Linić zbog toga u ovom trenutku biti isključen iz stranke.

Dio SDP-ovaca neslužbeno objašnjava da bi bilo kakvo potezanje pitanja Linićeva isključenja iz SDP-a smijenjenom ministru priskrbilo status žrtve i dodatno oslabilo Milanovićevu poziciju u stranci.

Zbog toga ne očekuju da će Milanović sutra Predsjedništvu predložiti Linićevo isključenje, a napominju i da Predsjedništvo nije ovlašteno samostalno donijeti takvu odluku, koju bi morao potvrditi Glavni odbor SDP-a, koji se sastaje u subotu.

U krug onih koji bi se usprotivili prijedlogu Linićeva izbacivanja, ako do njega dođe, danas se javno svrstao i član Glavnog odbora stranke Igor Rađenović

'O tome će se razgovarati na tijelima SDP-a, ali u svakom slučaju, Slavko Linić je ikona stranke, kao što reče netko prije mene, i ja mislim da u SDP-u još uvijek ima mjesta za njega, ako to želi', rekao je Rađenović novinarima u Saboru.

Ranije se isključenju Linića usprotivio još Zlatko Komadina, a za isključenje se založio ministar policije Ranko Ostojić, jer smatra da Linić, ako se njegove optužbe pokažu netočnima, nema što dalje tražiti u SDP-u.

RTL Autor: RTL