TUDI TUKAJ JE HRVAŠKA

Joško Joras skrhan nakon presude: Hrvatska će me izbrisati!

29.06.2017 u 17:27

Bionic
Reading

Odluka arbitražnog suda o hrvatsko-slovenskom razgraničenju duboko je pogodila Joška Jorasa čija kuća će se prema sudskoj odluci ubuduće nalaziti na hrvatskom teritoriju

'Još danas sam u Sloveniji, ali se postavlja pitanje što će učiniti političari. Kako je moguće u mirnodopskom razdoblju prepustiti 113 hektara zemljišta i ljude koji živi u tom području', izjavio je vidno šokirani Joras.

Kako je ocijenio, njegova kuća se ne nalazi na hrvatskom teritoriju te je za slovensku agenciju STA podsjetio kako odluku arbitražnog suda tek treba potvrditi slovenski parlament.

'Ukoliko dođe do implementacije, vrlo lako će me izbrisati', zavapio je Joras, dodajući kako se još uvijek može doći do promjene ukoliko na dnevni red ponovno dođe sporazum Drnovšek-Račan te zaključivši kako još uvijek ne pomišlja na preseljenje.

Kontroverznog slovenskog buntovnika javnost je upoznala kroz niz incidenata koje je uprizorio u posljednjih desetak godina, počevši od 2002., kada je odbio platiti carinu na uvezen stroj za pranje rublja i 12 litara mlijeka. Nakon toga postaje redoviti gost medija s obje strane rijeke Dragonje.

Pojedini slovenski mediji proglašavali su ga narodnim herojem i čuvarom državnih interesa, dok su naši mediji Jorasa proglašavali provokatorom i klaunom.

Podsjetimo, Jorasova kuća se nalazi na hrvatskoj strani rijeke Dragonje te je u čitavom nizu performansa pokazivao kako ne priznaje hrvatsku administraciju.

Prije tri godine ovom  samozvanom borcu za slovensku južnu granicu ipak je došao na svoje te je njegovoj kući u zaselku Mlini uz sam hrvatsko-slovenski granični prijelaz dodijeljena slovenska adresa.

Hoće li se s balkona Jorasove kuće i nakon odluke arbitražnog suda i nadalje vijoriti čuveni natpis 'Tudi tukaj je Slovenija' i s slovenska zastava ostaje tek vidjeti.