'MALA ŠALA'

Josipović se razvezao o Bogu i izmislio legendu

14.11.2010 u 19:42

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočio je današnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća Trogira, održanoj u hotelu 'Bellevue' u povodu dana Sv. Ivana Trogiranina, zaštitnika toga grada, a na sjednici je, uz ostalo, spominjana i legenda o Hrvatu koji je od Boga izmolio 'najljepši komad zemlje', koju je predsjednik komentirao.

Naime, trogirski je gradonačelnik Damir Rilje (SDP) obraćajući se nazočnima, ispričao legendu o Hrvatu koji je otišao Bogu pomoliti se, te mu je Bog dao 'najljepši komad zemlje'. Predsjednik Josipović je čestitajući Dan Trogira, u svojem obraćanju istaknuo kako je pažljivo slušao legendu o Hrvatu i Bogu, koju je ispričao trogirski gradonačelnik.


'Ali ja znam i nastavak (legende). Prošla su stoljeća i tisućljeća i Hrvati žive na svojoj prelijepoj zemlji, ali ih je shrvala kriza – pad proizvodnje, nezaposlenost, razni problemi, nedostatak investicija i sve ono što opterećuje sve nas koji radimo u Hrvatskoj', rekao je Josipović, te dodao kako 'Hrvat opet ode Bogu i kaže: 'Bože dragi, dao si prosperitet našim susjedima, Europljanima si dao veliki brutoproizvod – izvoz i prosperitet a mi imamo krizu. Učini nešto i za nas' '.

Po Josipovićevim riječima, 'Bog je na to Hrvatu rekao: ' Dragi moj, vrati se lijepo u svoju prelijepu zemlju koju sam ti dao, zasuči rukave i u 2011. godini iziđi iz krize' '.

Nakon ovih Josipovićevih riječi uslijedio je buran pljesak sudionika svečane sjednice Gradskog vijeća Trogira, a Josipović je naglasio kako bi se 'morale provesti bolne reforme, zaustaviti strančarenja i predizborna prepucavanja te se posvetiti radu odlučno s puno napora i odricanja'.

'Ja sam siguran da će Hrvati to (Božje riječi) poslušati, jer je to jedini izlaz da Hrvatska osigura svoj prosperitet, članstvo u Europskoj uniji koje nije cilj nego sredstvo', kazao je.

Po završetku svečane sjednice trogirskoga Gradskog vijeća novinari su pitali predsjednika Josipovića što je bila poruka njegova istupa glede legende o Hrvatu i Bogu, a on je odgovorio da je to bila 'mala šala'. 'Poruka je bila ta da nema nikakvog čuda koje će riješiti naše probleme', i 'moramo zasukati rukave', dodao je.

'Svatko mora raditi svoj posao, od vrha države - Vlade koja vodi gospodarsku politiku da provede reforme i ubrza ih te da se poprave ona mjesta koja su lošija i ne daju rezultate, ali je odgovornost i na svakomu od nas koji radimo druge poslove', rekao je predsjednik Josipović.