PRIJEMOM U UREDU PREDSJEDNIKA

Josipović ispravio nepravdu prema zakinutim herojima Vukovara

17.09.2010 u 20:45

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je danas vojne i policijske zapovjednike i čelnike civilnih institucija koji su obnašali najviše dužnosti tijekom obrane Vukovara 1991.

Tim prijemom predsjednik Josipović održao je predizborno obećanje da će ispraviti nepravde prema vukovarskim braniteljima koji su neopravdano zakinuti proteklih devetnaest godina u vrednovanju njihova doprinosa u obrani Vukovara i Hrvatske, ističe se u večerašnjem priopćenju iz Ureda predsjednika Republike.

Tijekom susreta dogovorene su i konkretne aktivnosti kako bi se Republika Hrvatska odužila vukovarskim herojima koje bi pak trebalo dovršiti do proljeća iduće godine, te kako bi se dostojno obilježila 20. obljetnica legendarne 204. vukovarske brigade.

Predstavnici obrane Vukovara iz 1991. godine zahvalili su predsjedniku Republike što je pokrenut postupak valoriziranja doprinosa vukovarskih branitelja u Domovinskome ratu.

Na sastanku su bili zapovjednici 204. vukovarske brigade - stožerni brigadir Mile Dedaković i brigadir Branko Borković, zapovjednik policijske postaje Vukovar Stipe Pole, bivši povjerenik Vlade za Vukovar Marin Vidić Bili, ravnateljica Opće bolnice Vukovar dr. Vesna Bosanac, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Grada Vukovara Ivo Kovačić i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, navodi se u priopćenju.