redovita opskrba

Još nema struje na svim područjima koje je pohrala nezapamćena oluja

21.07.2023 u 14:00

Bionic
Reading

Danas do 9 sati najvećem broju korisnika na nevremenom pogođenim područjima vraćena redovita opskrba, dok je bez električne energije još oko 24.000 korisnika, najviše na području Novske, Slavonskog Broda, Županje te Vinkovaca, izvijestila je u petak Hrvatska elektroprivreda (HEP)

Na području Slavonskog Broda trenutno je oko 4.966 korisnika bez napajanja, na vinkovačkom području oko 8.700 korisnika, na požeškom području oko 500 korisnika dok je na području grada Osijeka normalizirano stanje u opskrbi, priopćeno je iz HEP-a.

Izrazito jako olujno nevrijeme koje je u srijedu, 19. srpnja, u poslijepodnevnim satima zahvatilo velik dio kontinentalne Hrvatske uzrokovalo je velik broj prekida u opskrbi električnom energijom na širem području Karlovca, Zagreba, Siska, Varaždina, Zaboka, Čakovca, Koprivnice, Bjelovara, Požege, Novske, Slavonskog Broda, Osijeka i Vinkovaca.

Odmah po smirivanju oluje, sve raspoložive ekipe montera HEP-Operatora distribucijskog sustava izašle su na teren te su započele s otklanjanjem kvarova i ulažu sve napore kako bi što prije korisnicima područja pogođenih neviđenim nevremenom vratila redovnu opskrbu električnom energijom, stoji u priopćenju.

  • +27
Katastrofalne posljedice nevremena u Slavonskom Brodu Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL