Još jedna juha od (muškatne) bundeve

Još jedna juha od (muškatne) bundeve

04.10.2011 u 15:54

Bionic
Reading

Još jedna juha od (muškatne) bundeve

Nakon predivnog vikenda provedenog u Istri, snimanja, druženja, sjedenja i jedenja :), vratila sam se direktno na snimanje za Cosmopolitan. Integralnu verziju onoga što smo snimile Kristina Lenard i ja možete vidjeti u Cosmu za 11. mjesec, a ovo je samo recept za moju omiljenu juhu od (muškatne) bundeve.

Istarsku pak priču, snimljenu umjetničkom, fotografskom ručicom Maje Danice Pečanić moći ćete vidjeti ovih dana na Sjedi&Jedi.

Muškatna je bundeva ona kruškolika i ovu konkretnu, pretvorenu u juhu, donijela sam s imanja vinara Cossetto. Toliko je mirisala kad sam je zarezala da sam par kockica pojela na sirovo. Ima okus po naaajslađoj dinji koju možete zamisliti!

Verziju cijelog recepta, ustupio mi ga je prijatelj Andy, napravit ću uskoro, ovo je samo varijacija. Toliko jednostavna da je možete spremiti u par minuta.

za dvoje

1 manja muškatna bundeva
1 konzerva kokosovog mlijeka
malo vode
malo muškatnog oraščića
malo soli
malo papra
malo ulja od buće za začiniti

Muškatnu bundevu ogulite i narežite na kockice. Ubacite je u lonac, dodajte vode taman da prekrije rubove i kuhajte na laganoj vatri dok ne omekša.
Kad je bundeva kuhana dodajte pola konzerve kokosovog mlijeka, muškatni oraščić, sol i papar i sve izmiksajte štapnim mikserom.

Poslužite je toplu s malo bućinog ulja.

Osim juhe od bundeve, danas sam na svojem balkonu zatekla male aliene na stablu magnolije. Alieni su neka vrst' košarica sa sjemenjem koje je magnolija ove godine - rodila! Urod je nevjerojatan i sve je to tako čudesno da sam oduševljenje morala podijeliti.


Alien magnolijski. Zar nije čudesan?!?!
Koja kombinacija boja!!


Alieni sa sjemenjem. Magnolija ih je toliko rodila zato što je volimooo i pričamo s njom :). Neprocjenjivo i neizmjerno joj - hvala!

Kako se zaustavlja ovo čudo od života? Nikako :)