živjeli kao par

Jezivo otkriće u Poljskoj, u podrumu pronađene tri bebe, otac i starija kći optuženi za incest

18.09.2023 u 12:18

Bionic
Reading

Policija je pronašla troje mrtve novorođenčadi u podrumu kuće na sjeveru Poljske. Uhićeni su otac (54) i njegova kći (20) za koje se sumnja da su bili u incestuoznom odnosu

Pjotr Gierasik optužen je za tri ubojstva te incest s 20-godišnjom kćeri kao i za incestuozne odnose s drugom kćeri. Starija kći Paulina Gierasik optužena je za dva ubojstva te incest, javio je Mariusz Duszyński iz tužiteljstva, piše Daily Mail.

Kako pišu mediji, ostaci dvije mrtve bebe otkriveni su u plastičnim vrećicama u plitkim grobovima u petak dok je treće novorođenče u poodmaklom stadiju raspadanja pronađeno u subotu.

Tužiteljstvo navodi da je Gierasik dvoje ubijene djece dobio s 20-godišnjakinjom za koju kažu da je bila u sporazumnoj vezi s ocem. Treće dijete bilo je iz veze koju je imao s drugom kćeri nakon što ju je silovao. Tužitelji su kazali da 54-godišnjaka sumnjiče i za ubojstvo treće bebe.

Do ovih jezivih otkrića došlo je nakon što je policija dobila dojavu socijalne službe. Pjotr se u selo doselio prije 15-ak godina, a nakon smrti supruge ostao je sam s djecom. Bilo ih je desetak u kući, a najstariji su već odselili iz roditeljske kuće, rekao je jedan mještanin.

'Pjotr je ostavio dobar dojam. Dvorište je zapušteno, ali je ugradio nove prozore na kuću. Nije pio, vodio je djecu u šetnju ili u šumu u branje gljiva. Bili su obična obitelj. Tko bi rekao da se takve gadosti događaju u njihovom domu', rekao je susjed.

Kolege u slastičarnici u kojoj je Paulina radila u susjednom selu Stara Kiševa posumnjali su da je trudna nakon što je počela nositi široku odjeću. Zatim je uzela tri tjedna godišnjeg, ali se vratila nakon samo tjedan dana.

Drugi mještanin je rekao da su Pjotr i Paulina živjeli kao par.

'Hodali su ruku pod ruku, zvala ga je imenom. Prije nekoliko mjeseci joj je obrijao glavu kako je drugi muškarci ne bi gledali. Gledala je u njega kao u Boga', naveo je.

Čeka se obdukcija kako bi se utvrdilo kako su bebe umrle. Policija i dalje pretražuje imanje ukoliko ima još skrivenih tijela u kući.