lokalni izbori

Jelušić: Stari velikogorički pročistač smrdi, a novi još više

26.03.2021 u 14:12

Bionic
Reading

Kandidat SDP-a, GLAS-a i HSS-a za gradonačelnika Velike Gorice Ivo Jelušić u petak je upozorio da "stari pročistač smrdi zbog zastarjele tehnologije, a novi pročistač za koji je tek bio raspisan natječaj pa poništen, smrdi još više"

'Taj se smrad osjetio ne samo u ovom dijelu grada, nego preko Remetinca i u cijeloj Hrvatskoj, a osramotili smo se u Europi”, rekao je Jelušić na konferenciji za novinare o aktualnom stanju oko velikogoričkog pročistača.

Njegova je sudbina, istaknuo je, zbog nemara aktualne vlasti te sumnje u namještanje natječaja i dalje neizvjesna, što dovodi u pitanje projekt vrijedan više stotina milijuna kuna financiran od EU fondova.

Jelušić kaže da je aktualna vlast zbog "mešetarenja" s Krešom Petekom bila prinuđena poništiti natječaj te je dovela u pitanje ogromnu investiciju i novac koji je došao iz EU.

"To je neoprostivo, i da imaju obraza svi oni koji su bili i najmanji dionici u toj gradskoj vlasti trebali bi se ispričati građanima, otići s položaja i sakriti se u mišju rupu. Umjesto toga, ponovo se nude građanima kao izbor“, poručio je Jelušić.

Konstatirao je da aktualna vlast ne zna kako problem riješiti.

"Oni s Petekom više ne smiju, a pošten i stručan natječaj očito ne znaju napraviti. Sada, kada im je propao namješteni natječaj, iz 'rukava' bacaju rješenje priključenja na zagrebački pročistač", kaže Jelušić te se pita - znaju li oni uopće tko je vlasnik, tko upravlja zagrebačkim pročistačem te s kime se o tome razgovaralo?

"Znaju li uopće trenutni gorički vlastodršci što je sve ugrađeno u cijenu pročišćavanje vode u Zagrebu te koliko je cijena pročišćavanja vode za građane koji to plaćaju svaki mjesec skuplja u Zagrebu u odnosu na postojeću u Velikoj Gorici?

Znači li to da građanima žele nametnuti dodatni trošak te jesu li građani Velike Gorice spremni to plaćati - sve neracionalnosti pa i prometnu infrastrukturu koja je u Zagrebu izrađena, a u cijeni je pročišćavanja vode", pita Jelušić.

Kaže da odgovorno tvrdi da oni ne znaju ništa i zato ne rješavaju problem, ali znaju samo da bi htjeli ponovo vladati.