VIRUS NA OTOKU

Radnik koji se na Hvar vratio iz Njemačke zaražen koronavirusom

22.05.2020 u 12:15

Bionic
Reading

Nakon nekoliko dana bez novooboljelih u Splitsko-dalmatinskoj županiji u petak je registriran novi slučaj zaraze koronavirusom, i to na otoku Hvaru. No kako je rečeno tportalu, radi se o osobi koja je prethodno boravila u samoizolaciji i nema opasnosti od širenja zaraze otokom

'Osoba se vratila iz Njemačke u skupini od pet radnika - od kojih su trojica iz Slavonskog Broda, jedan iz Županje i jedan s Hvara. Kako je jedan od njih pokazivao simptome, svi su bili stavljeni u samoizolaciju. Osoba s Hvara nema nikakve simptome, no svejedno je boravila u svom apartmanu bez kontakta s vanjskim svijetom. Pokazala se pozitivnom', kazala je za tportal ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Željka Karin.

U protekla 24 sata na području ove županije obrađeno je ukupno 248 testova, a svi preostali bili su negativni. Među njima, 59 testova odnosi se na osobe s otoka Brača. Krizni stožer danas zasjeda na ovom otoku te će odlučiti o protuepidemijskim mjerama uvedenima prije dva tjedna. Po svemu sudeći, one će od ponedjeljka biti znatno ublažene.

Ukupno je na području Splitsko-dalmatinske županije do današnjeg dana izliječeno 448 osoba. Na bolničkom liječenju nalazi ih se još 23, od čega troje na respiratoru. U samoizolaciji su 24 zdravstvena djelatnika, a jedna osoba je u karanteni hotela Zagreb na Dulovu.