hladnije, osobito noću

Je li zima otkrila sve karte? Pogledajte kakvo nas vrijeme čeka ovoga tjedna

07.01.2019 u 06:02

Bionic
Reading

Bit će još povremenih, uglavnom slabih oborina, u unutrašnjosti na granici kiše i snijega, a na Jadranu kiše, osobito na prijelazu s utorka na srijedu

U zapadnim predjelima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, a na kopnu još mjestimice može pasti i malo snijega, prognozira Državni hidrometeorološki zavod za početak tjedna.

  • +20
Snijeg u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

U Slavoniji i Dalmaciji djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Vjetar slab, prijepodne umjeren, u gorju i jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će jaka i olujna bura postupno slabjeti, prvo na sjevernom dijelu.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od -7 do -2, na Jadranu između -2 i 3 °C. Najviša dnevna od -3 do 1, duž obale i na otocima između 2 i 7 °C.

Vrijeme 7.-12.1. Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

Sve do 10. siječnja promjenljivo oblačno i još malo hladnije. Bit će još povremenih, uglavnom slabih oborina, u unutrašnjosti na granici kiše i snijega, a na Jadranu kiše, osobito na prijelazu s utorka na srijedu. U utorak u unutrašnjosti slab i umjeren jugozapadnjak koji će u srijedu ponovno okrenuti na sjeveroistočnjak. Na Jadranu će u utorak zapuhati umjereno jugo i jugozapadnjak, a zatim će ponovno okrenuti na buru i sjeverni vjetar. Hladnije, osobito noću.

Biometeoroška prognoza

I dalje će anticiklona djelovati povoljno na većinu ljudi. Ipak, u Lici, Gorskom kotaru i mjestimično u središnjoj Hrvatskoj, bi reumatičari, te bolesnici od plućnih i krvožilnih bolesti mogli imati pojačane tegobe, a niska naoblaka bi meteoropatima mogla kvariti raspoloženje. Iz DHMZ-a upozoravaju na zaštitu od hladnoće osobito male djece, starije populacije i kroničnih bolesnika u cijeloj zemlji.

Umjerena opasnost od hladnih valova prognozira se za Rijeku i Dubrovnik.

Istočna Hrvatska

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od -7 do -4, lokalno može biti i niža, a najviša dnevna od -2 do 1 °C.

Središnja Hrvatska

Promjenljivo oblačno, a još samo ponegdje može pasti vrlo malo snijega. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -6 do -2, lokalno može biti i niža, a najviša dnevna od -2 do 1 °C.

Gorski kotar i Lika

Promjenljivo oblačno, a još ponegdje može pasti i malo snijega. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -7 do -3, lokalno može biti i niža, a najviša dnevna od -3 do 0 °C.

Sjeverni Jadran

Promjenljivo oblačno i uglavnom suho. Još u noći i prijepodne umjerena do jaka bura, popodne će slabjeti. Jutarnja temperatura od -2 do 2, a najviša dnevna od 2 do 6 °C.

Dalmacija

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Još u noći i prijepodne umjerena do jaka bura, popodne i navečer će slabjeti. Jutarnja temperatura od -1 do 3, a najviša dnevna od 4 do 7 °C.