IZ REKLAME U AZIL

Je li Jakovčić iskoristio ili spasio psića Juru?

22.04.2013 u 14:10

Bionic
Reading

Štenac Jura iz HTV-og priloga o Ivanu Jakovčiću uživa na obiteljskom gospodarstvu Centar Istre nadomak Pazina, gdje ima stalnu pažnju i stotine metara proljetne tratine za igru i istraživanje. Jakovčić je tada otkrio da će udomiti psića, no istog dana kad je prilog snimljen (15. travnja) kontaktirao je s pazinskom udrugom Happy End, koja se niz godina volonterski brine o napuštenim kućnim ljubimcima, te daljnju brigu o psiću prepustio njoj, otkriva Ipress.hr

Kazao je da mora razmisliti kako organizirati brigu o psu, s obzirom na to da je često na putu, i ostavio ga u azilu.

'Dobro je da je kontaktirao s nama, jer psa treba i cijepiti i čipirati i socijalizirati. Župan je ostavio novac za hranu i veterinarske troškove, a kako je briga o psu priča koja traje od 10 do 15 godina, drago nam je da razmišlja o tome može li je i preuzeti', kazala je za Ipress.hr Mae Isaksson, pokretačica pazinskog azila.

Kako je u pitanju štene, kojem su pazinski zaštitnici životinja, a ne 'požrtvovni udomitelj', dali ime Jura, za privremeni su smještaj uskočili na imanju Centar Istre, a za sada nije oglašen za pravo udomljavanje. Očekuju da Jakovčić zaista udomi psa, a ukoliko se to ne dogodi, ne sumnjaju da će za Juru naći pravog čovjeka.

Gospođa Isaksson pohvalila je župana Jakovčića: 'Imao je dvije opcije - ostaviti psa u jednom od službenih skloništa ili na skrb volontera naše udruge. U skloništima, koliko god dobra ona bila, štene bi bilo zatvoreno u boksu na 60 dana i vrlo vjerojatno bilo udomljeno, no ako se to ne dogodi, s mogućnošću eutanazije nakon 60 dana.'

Pojasnila je da u njihovom privremenom smještaju štene ima društvo ljudi, drugih pasa, mačaka, konja, zečeva te potpunu slobodu kretanja po imanju na suncu i travi. 'Jasno je da su ovi uvjeti primjereniji odrastanju šteneta i stoga smo zahvalni na tome što je Jakovčić odlučio kontaktirati s nama', poručila je gospođa Isaksson.