FOTOFINIŠ NATJEČAJA

Ivan Turudić novi favorit u utrci za glavnog državnog odvjetnika?

29.12.2023 u 21:12

Bionic
Reading

U fotofinišu natječaja za poziciju glavnog državnog odvjetnika, kako tvrdi Dnevnik Nove TV, kao izgledan odabir isplivalo je ime suca Ivana Turudića. Premijer od četvrtka uvjerava kako nikome nije dao mig da se prijavi, a oglasio se i sam Turudić

Listi kandidata koja je naglo nabujala u finalu natječaja pridružio se i zamjenik glavne državne odvjetnice Emilijo Kalabrić, koji za Dnevnik.hr uvjerava da iza njegove kandidature ne stoje nikakve političke figure te da o tome nije razgovarao s premijerom.

Uz njegovu još su dvije potvrđene prijave, ona tužitelja Nikše Wagnera i odvjetnika Mladena Dragičevića. Spominjalo se više potencijalnih kandidata s kojima je premijer razgovarao, no, na površinu je, doznaje Dnevnik Nove TV, isplivalo ime suca Ivana Turudića, koji na pitanja ekipe Dnevnika Nove TV je li bio na razgovoru i je li on taj odgovara da ne želi ništa komentirati. Iz Vlade pak poruka da nikome nisu dali nikakav mig.

  • +4
DORH U Gajevoj Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

'Zadnji put ih je bilo pet-šest, vidjet ćemo. Koliko ja shvaćam, natječaj završava danas pa ćemo vidjeti drugi tjedan što je konačno', rekao je premijer Andrej Plenković.