ANKETA GUARDIANA

Je li David Cameron čovjek ili miš?

  • Autor: S.S./Guardian
  • Zadnja izmjena 28.08.2012 20:55
  • Objavljeno 28.08.2012 u 11:08
spojka-miš-Cameron

spojka-miš-Cameron

Izvor: tportal.hr / Autor: Reuters/Thinkstock

Prema anketi koju je u utorak pokrenuo ugledni britanski dnevni list Guardian, 88 posto čitatelja koji su odgovorili na to pitanje smatra da je premijer David Cameron - miš. Svega 12 posto čitatelja koji su zasad sudjelovali u anketi drži da je Cameron ipak čovjek

Guardian se odlučio upustiti u eksperiment temeljem ideje vodilje bivšeg ministra zaštite okoliša Tima Yeoa, koji je, govoreći o problematici treće piste na aerodromu Heathrow, izjavio da David Cameron treba odlučiti je li miš ili čovjek. U suprotnom, bit će upamćen kao 'još jedan Harold Macmillan'.

Konzervativac Yeo poručio je da nestaju primjedbe 'zelenih' na proširenje Heathrowa te da bi britanska vlada trebala dati zeleno svjetlo izgradnji treće piste.

'Premijer se mora zapitati je li on čovjek ili miš. Želi li on biti drugi Harold Macmillan, predsjedajući dostojanstvenim skliznućem u beznačajnost? Ili je negdje u njegovom srcu - organa do kojeg većina Britanaca još uvijek ne može prodrijeti – trag Margaret Thatcher, odlučan da preokrene smjer plovidbe našeg broda?

'Trenutno odobravanje treće piste simbolizirat će novu eru i bit će to trenutak u kojemu će Cameronova vlada pronaći osjećaj misije', rekao je Yeo.


Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!