KOMAR ODGOVARA TROMBLONU

'Janjić je prijetio meni, ne ja njemu'

18.03.2011 u 21:04

Bionic
Reading

Državni tajnik u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Zoran Komar u večerašnjem priopćenju ističe da nikad nije prijetio Petru Janjiću-Tromblonu te da je Janjić na današnjoj konferenciji za novinare u Sinju iznio laži i neistine

Kako navodi Komar, radi točna i objektivna izvješćivanja javnosti, podsjeća da se s dugogodišnjim znancem Petrom Janjićem-Tromblonom susreo 10. ožujka ove godine u Bogdanovcima na proslavi 20. obljetnice ustroja nenaoružanih odreda. Dodaje da je tada Janjića u šali upitao ima li još HDZ-ov upaljač, prijateljski ga zagrlio i poručio mu da čuva zdravlje jer je i široj javnosti poznato da Janjića muče ozbiljne zdravstvene tegobe koje su posljedica njegova stradanja u srpskim koncentracijskim logorima.


'Bila je to sva 'prijetnja' koju sam izrekao Janjiću, a predsjednicu vlade pritom uopće nisam spominjao niti sam Janjiću prenosio ikakve njezine poruke', ističe državni tajnik Komar.

Navodi kako je, međutim, Petar Janjić-Tromblon prijetio njemu u tijeku idućega susreta 15. ožujka 2011. u Zagrebu, kad je nenajavljeno došao u ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te zamolio da ministarstvo pomogne riješiti stambeno pitanje hrvatskoga branitelja Vedrana Ivačića iz Sinja.

Pritom je, dodaje se u priopćenju, Janjić imao službeno očitovanje ministarstva od 27. prosinca prošle godine, u kojem se navodi da je Vedran Ivačić 9942. na listi za rješavanje stambenoga pitanja, odnosno da je po objektivnim kriterijima ministarstva razmjerno velik broj hrvatskih branitelja na listi ispred Ivačića.

Komar ističe da je Janjiću pokušao objasniti da ministarstvo ne može odstupati od objektivnih kriterija za rješavanje stambenih pitanja, već ih je dužno poštivati te da je Janjić, nezadovoljan takvim odgovorom, ljutito zaprijetio da će sazvati tiskovnu konferenciju i sve nas javno prozvati.

Dodaje kako o ozbiljnosti humanitarnih akcija za rješavanje stambenih pitanja koje je pokrenuo Petar Janjić-Tromblon najbolje svjedoči slučaj Brnadić, kad je velika kampanja za gradnju u požaru stradale kuće hrvatskoga branitelja pod nazivom “Mi smo vaša djeca” naglo prekinuta kad se otkrilo da je toj obitelj stambeno pitanje već riješilo ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Predsjednik Udruge ratnika hrvatskog obrambenog rata Petar Janjić-Tromblon izjavio je, među ostalim, na današnjoj konferenciji za novinare u Sinju kako mu je na sastanku u Bogdanovcima prijetio državni tajnik Zoran Komar.