SVAĐA SE NASTAVLJA

[FOTO/VIDEO] Jandroković odgovorio Milanoviću, tvrdi da je odložio mobitel: Predsjednik je napravio nešto što me zaprepastilo!

11.11.2021 u 12:08

Bionic
Reading

Predsjednik Sabora održao je konferenciju za novinare u Saboru kako bi odgovorio na najnovije optužbe predsjednika RH Zorana Milanovića

'Na sjednici Vijeća za obranu nisam imao mobitel, već sam ga imao nakon sastanka i nakon upozorenja, a na početku sastanka sam ga odložio na mjesto koje je za to predviđeno', rekao je Jandroković.

'Osim što je stalno upadao u riječ admiralu Robertu Hranju i patronizirao, dogodila se i situacija u kojoj je Milanović dao ocjenu stanja HV-a na način koji me zaprepastio. Kada sam dobio riječ, pitao sam admirala Hranja što on misli o toj ocjeni, no Milanović mu nije dao doći do riječi i došlo je do neugodne verbalne razmjene između nas', rekao je Jandroković, javlja hrt.hr.

'Hranj je nakon toga došao u mogućnost da kratko odgovori i to je divljaštvo o kojemu Milanović govori', dodao je.

'Potpuno je suludo i netočno da ja stojim iza ministra Marija Banožića. Radi se o vrsti patološke opsjednutosti, ne znam zašto me kontinuirano pokušava uvući u blato koristeći najvulgarnije uvrede na moj račun. Danas neću tako uzvraćati jer osim što je vrhovni zapovjednik, on je vrhovni lažljivac, vrhovni čovjek koji vrijeđa sve ostale koji mu stoje na putu. U toj se disciplini s njime ne isplati natjecati', rekao je Jandroković. 'U vrijeđanju i lažima Milanovića nitko ne može pobijediti', dodao je.

Zagreb: Jandroković o novim napadima predsjednika Milanovića Izvor: Pixsell / Autor: P. Macek

Smatra da ako se koncentrirano prati rad Milanovića, vidi se da ga 'nije briga niti za HV, niti za covid, niti za Hrvate u BiH'.

'Njegova jedina briga je on sam, ima naglašenu potrebu da ističe samog sebe, a sve su ovo instrumenti kako bi on naglasio vlastiti ego. Svi koji su impresionirani onim što on radi neka budu svjesni da on to radi samo za sebe', kazao je Jandroković novinarima.

Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ured predsjednika

O uhićenju Gabrijele Žalac i njenoj sudbini u HDZ-u

'Uskoro ćemo imati sastanke stranačkih tijela i na njima ćemo donijeti odluku. Nisam ja taj koji u ovom trenutku o tome može govoriti, ali znate kakva je bila praksa do sada', kazao je.

'Laprdaju o sadržaju razgovora Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu, što je po meni na razini krivičnog djela. Prvi put smo čuli da se Plenković i Njonjo usude govoriti o onome što je bilo na sastanku na kojem se ne smije ni mobitel koristiti. Jedina osoba koja to nije shvatila je Jandroković. Nakon tri sata čovjek je izvadio mobitel i počeo tipkati po njemu. Onda je rekao da to nije znao. To je jedan detalj. Samo da vidite kakva je sigurnosna kultura čovjeka koji vodi Sabor. Imao je sinkopu četiri sata na sjednici, nije usta otvorio. A kad ih je otvorio, to je bilo za kavez. Toliko o tome tko je Robertu Hranju zabranio da govori, koji se na kraju jučer morao očitovati. Kome javnost vjeruje, Njonji ili admiralu?' kazao je Milanović.

Milanović je također bio kritičan prema Jandrokovićevu ponašanju na razgovoru.

'Kad ljudi naprosto ne mogu zadržati neke stvari u sebi, pa u svakoj rečenici nekoliko puta krvavo opsuju. E to je izgledalo tako, otprilike', rekao je Milanović.

'I to je nešto što, nažalost, javnost nije vidjela. Ali, gledajte, predsjednik Sabora koji može nekome reći da je smeće u svojim kompleksaškim izljevima spreman je na sve. I što sad? Moraš se nasmijati, reći Plenkoviću: 'Molim te, daj ga obuzdaj, skinut će se u tarzanice, tu će se još javno objesiti'', rekao je Milanović, nakon čega je ponovno izrazio čuđenje Jandrokovićevim korištenjem mobitela na sjednici. 'Već smo satima tamo sjedili, gledam, ne mogu vjerovati. Da se skinuo u tarzanice, bio bih manje iznenađen nego da vidim čovjeka - koji mu je to sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu? N-ti. On to ne zna. To zna i ministar pravosuđa, svi znaju, ali naš Gogić to ne zna', rekao je Milanović.

Dodao je da je nakon toga rekao premijeru da se predsjednik Sabora igra mobitelom te da je to najstrože zabranjeno.