nove optužbe

Milanović: I Jandroković laže o sastanku Vijeća za obranu

10.11.2021 u 15:56

Bionic
Reading

Iz Ureda predsjednika Republike prozvali su u srijedu i predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića da laže o detaljima sjednice Vijeća za obranu te objavili dopis načelnika Glavnog stožera Roberta Hranja koji kaže da je na sastanku odgovorio na sva postavljena pitanja

"Nakon Andreja Plenkovića, koji je to jučer učinio podmuklo, danas je njegova višenamjenska ulizica Gordan Jandroković besramno slagao kako je Predsjednik Republike zabranio načelniku Glavnog stožera OSRH admiralu Robertu Hranju da govori na sjednici Vijeća za obranu", stoji u u priopćenju Ureda predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Nije novo da lažu, ali sada svojim lažima u neugodnu situaciju dovode načelnika Glavnog stožera OSRH i perfidno ga pokušavaju uvući u raspravu u kojoj on, kao časni i profesionalni vojnik, ne želi sudjelovati, navode iz Ureda.

Kako bi zaštitio svoj dignitet, Hranj je poslao dopis predsjedniku Republike, predsjedniku Vlade i ministru obrane u kojemu, kako stoji u priopćenju Ureda predsjednika, sam najbolje opisuje svoje sudjelovanje na sjednici Vijeća za obranu.

Kako bi javnost dobila točnu informaciju, kaže se u priopćenju, Ured predsjednika je dopis prenio u cijelosti.

"Vezano uz brojne zahtjeve medija da komentiram svoje sudjelovanje na Vijeću za obranu, želim naglasiti da, kao profesionalni vojnik i kao načelnik GS OS RH, smatram neprimjerenim da iznosim detalje rasprave sa jučerašnjih sastanaka Vijeća za obranu i Vijeća za nacionalnu sigurnost. Smatram da je najvažnije da se o bitnim pitanjima vezanim za stanje u Oružanim snagama raspravljalo detaljno, angažirano i, vjerujem, u konačnici, konstruktivno", stoji u dopisu admirala Hranja. 

Moje izlaganje bilo je vezano uz sposobnosti OS te stanje vojne infrastrukture, napisao je Hranj te dodao da je govorio i o detaljima dostizanja određenih sposobnosti.

"Zaključno, uvjeren sam da sam na sastanku Vijeća za obranu, u skladu s vlastitim spoznajama i znanjima, odgovorio na sva postavljena mi pitanja“, napisao je Hranj u dopisu koji je objavio Ured predsjednika Republike.