ZATVORENA DALMATINA

Jaka bura u primorju, snijeg na Biokovu

17.05.2012 u 07:37

Bionic
Reading

Na Makarskom primorju puše vrlo jaka bura brzinom od sedamdesetak, a na udare i do 110 kilometara na sat te je od 6 sati u prekidu trajektni promet između Makarske i Sumartina na otoku Braču, informacija je Gradskog centra Osejava iz Makarske

Na Biokovu protekle je noći pao snijeg, a temperatura na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri spustila sa na minus jedan Celzijev stupanj.

Zbog olujne bure za sav promet zatvorena je autocesta A1 između čvorova Posedarje i Gornja Ploča te državna cesta D54 Maslenica - Zaton Obrovački, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Dionica autoceste A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica u oba smjera otvorena je samo za osobna vozila.

Dionicom autoceste A7 između čvorova Orehovica i Sv. Kuzam, Paškim mostom te Jadranskom magistralom D8 od Senja do Karlobaga zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na dionici od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na autocesti A2 Zagreb - Macelj u zoni čvora Zaprešić zatvoreni su zaustavni i vozni trak. Iz smjera Zagreba zatvoren je krak prema Zaprešiću, a u smjeru Zagreba priključni krak na autocestu sa zagorske magistrale.

Od 8 do 18 sati, zbog razminiranja, bit će povremeno zatvarana dionica državne ceste Babindub - zračna luka Zemunik D422, a vozila se propuštaju po 15 minuta svakog punog sata.

Na graničnom prijelazu Bregana pojačan je ulazak, a na Bajakovu izlazak osobnih vozila.

Zbog bure u prekidu su trajektne linije Prizna - Žigljen, Ubli - Vela Luka - Split i Sumartin - Makarska, katamaranske linije na riječkom području te sa Visa, Lastova, Korčule, Hvara i Brača za Split.