U DUBROVNIKU

Jak vjetar prouzročio probleme u zračnom prometu

25.02.2018 u 22:32

Bionic
Reading

Zahlađenje koje je već nekoliko dana zahvatilo Hrvatsku ovog je vikenda stiglo i u Dubrovačko-neretvansku županiju uz temperature koje su se približile nuli te s mjestimičnim snijegom, no sve su ceste prohodne, ali ima problema u zračnom prometu

Sastao se i županijski Stožer za civilnu zaštitu, a direktor Dubrovnik cesta Robert Krile istaknuo je kako su tijekom dana na svim županijskim cestama zabilježene padaline uz skliske kolnike zbog kiše, a na nekim dionicama na poluotoku Pelješcu te u Konavoskim brdima zabilježen je i snijeg.

'Sve javne ceste u županiji su prohodne i promet se odvija normalno, no za područje Pelješca proglašeni su zimski uvjeti na cestama. Kolnici su tijekom dana prema potrebi čišćeni na dijelovima gdje je bilo snježnih padalina, a u očekivanju pada temperature ispod nule poslijepodne je preventivno posipano kako bi se spriječilo zaleđivanje kolnika. U nadolazećem razdoblju očekuje se daljnje snižavanje temperatura te su moguće i snježne padaline u većem dijelu županije, pa se sudionike u prometu upozorava da ne izlaze na cestu bez odgovarajuće zimske opreme na vozilima' istaknuo je Krile.

Zimski uvjeti na snazi su u Konavoskim brdima, ali su ceste očišćene i posute, potvrdio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Konavle Mario Magud. 'Zbog niskih temperatura i dalje prijeti opasnost od poledice, a u nedjelju navečer ćemo posipati ceste uz Konavosko polje', dodao je.

Načelnik dubrovačkog Stožera za civilnu zaštitu Stjepan Krilanović izvijestio je kako je dan na području Dubrovnika protekao bez intervencija, a slična situacija je i na području otoka Korčule, potvrdio je načelnik Stožera civilne zaštite grada Korčule Ivan Šale.

  • +12
Zalepršale prve snježne pahulje u Dubrovniku Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

'Na otoku nema nikakvih smetnji. Temperatura jest niska, ali snijeg se topi. Sve su službe u pripravnosti i u koordinaciji smo sa susjednim općinama. Cesta između Žrnova i Pupnata je posuta u noći sa subote na nedjelju', rekao je Šale.

Prema izvješćima lokalnih načelnika stožera civilne zaštite, snijeg još nije zabijelio Metković i dolinu Neretve, kao i Ston, a na poluotoku Pelješcu zabijelio se pokoji vrh. Prohodne su prometnice na poluotoku Mljetu, gdje je tijekom jutra bilo nanosa koji je počišćen.

Promet u Zračnoj luci Dubrovnik je zbog jakog vjetra tijekom dana bio u prekidu. Za Split su preusmjereni letovi iz Zagreba te za Zagreb i Frankfurt. Let iz Zagreba u 18.50 sati uredno je sletio.

Prema informaciji dubrovačke Lučke kapetanije, pomorski promet na području Dubrovnika odvija se bez smetnji.