Jabučna sangria s malo đumbira

Jabučna sangria s malo đumbira

19.09.2012 u 12:45

Bionic
Reading

... najjednostavnija moguća! Cjenovno nezamjetni spumante (pjenušavo vino), nasjeckane svježe jabuke i korijen đumbira - hit piće ove jeseni!

Kako će jesen nadolaziti sangriju ćete nadopunjavati; moštom, graševinama, rizlinzima, malvazijama uz kakav sladak, muškatni spumante.


Jabuke i korijen đumbira, mmmm ...


Mislila sam prvo staviti Misal, meni najbolje hrvatsko pjenušavo vino, ali mi je onda odjednom došla neka tugica (prefino, preskupo) pa nisam

Iako, bila bi super takva, fensišmensi, jesenska sangrija za posebne goste ;).

za jedan vrč

2 nasjeckane jabuke
1 spumante muscato
1 korijenčić đumbira
malo mente za ukras i osvježavajući okus (menta sa šmekom naranče, da i to postoji)

U vrč izlijte spumante i ubacite nasjeckane jabuke i korijen đumbira.
Stavite u hladnjak na 2 sata. Jabuke će vam posmeđiti pa ih možete izbaciti i napuniti svježima - serviranja radi.


Servirajte s malo mente sa šmekom naranče ...

... i uživajte u okusima i mjehurićima! I pazite da se ne napijete ;)


Tako je fiino da će vam doć' smazat' cijeli vrč!