KRUNOSLAV OLUJIĆ

'Iznijet ću svoja saznanja o suradnji Karamarka s Udbom'

26.01.2016 u 15:00

Bionic
Reading

Odvjetnik Krunislav Olujić, bivši predsjednik Vrhovnog suda, potvrdio je, gostujući u 'Studiju 4', da će, bude li pozvan, svjedočiti kao svjedok obrane u slučaju u kojem Tomislav Karamarko tuži Josipa Manolića

'Poziv suda nisam dobio, ali pozitivno sam odgovorio na poziv Manolićeva branitelja da iznesem svoja saznanja o suradnji Karamarka s bivšom jugoslavenskom službom sigurnosti, rekao je Olujić za HTV.

O svojim saznanjima nije želio govoriti, ali rekao je da se odnose na razdoblje od 1992. naovamo. Karamarka sam upoznao kada sam bio zastupnik 2. saziva Hrvatskog sabora u rujnu 1992. Tada je on bio šef Ureda predsjednika Sabora Stipe Mesića. Upravo zbog informacija koje sam imao o njemu, zazirao sam o kontakata s njim. Na pitanje hoće li teretiti Karamarka, Olujić je rekao kako će o tome odluku donijeti sud.

Podsjetimo, Tomislav Karamarko podnio je tužbu protiv Josipa Manolića koji je u intervjuu za tjednik "Nacional" početkom lipnja izjavio da je Karamarko bio suradnik Udbe. Osim Manolića, Karamarko je zbog spornog intervjua tužio i tjednik "Nacional".