NOVI ŠEF HSLS-a

'Izbor Bandića bio bi tragedija'

darinko kosor

darinko kosor

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Damjan Tadić

Pobjeda Bandića na predsjedničkim izborima bila bi spas za njega, rekao je Kosor, ali bi za Hrvatsku to bila najveća tragedija. Dodao je i da od Kalmete očekuje političku odgovornost

'Već tri godine govorim o tome da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i njegovi pročelnici vode loše grad Zagreb. Katastrofalno vode Zagrebački holding, koji će završiti u minusu od 800 milijuna kuna', rekao je novi predsjednik HSLS-a Darinko Kosor u emisiji Nedjeljom u dva

Govoreći o krizi vlasti u Zagrebu, Kosor je istaknuo da će, ako Bandić pobjedi na predsjedničkim izborima, u Zagrebu biti izbori za gradonačelnika, a ako Bandić ne postane novi predsjednik, održat će se izbori za zagrebačku Skupštinu.

'Definitivno će pobjeda Bandića na predsjedničkim izborima biti spas za njega', dodao je Kosor, istaknuvši da bi za Hrvatsku najveća tragedija bila da upravo Milan Bandić postane novi predsjednik.

Komentirajući izgradnju sportskog objekta Arena Zagreb, novi predsjednik HSLS-a je rekao da nam je, sportski gledano, trebala izgradnja Arene, ali ne i s gospodarskog aspekta.

Iduća godina teža od ove

Godina 2010. će biti teža od ove. Neće biti oporavka, a bit će više otkaza. Rebalans državnog proračuna će sigurno ići već 1. travnja. Čeka nas teška godina, prognozirao je Darinko Kosor.

Ne odobrava Vladin način izrade državnog proračuna jer, kako kaže, 'prvo se zadaje rashodovna pa onda prihodovna strana'.

'Mi kao HSLS ne možemo bitno na to utjecati. Nemoćni smo u toj situaciji. Ja nisam osoba koja će, samo zato što sam predsjednik HSLS-a, insistirati da izađemo iz Vlade i koalicije. Apsolutno podržavam to što radi premijerka Jadranka Kosor. U njezinu mandatu za samo tri mjeseca su se otvorile neke afere, što se nije događalo za vrijeme mandata Ive Sanadera. S druge strane, nisam sretan što ima toliko afera u državi', istaknuo je Kosor. Uvjeren je da će kriminal i korupcija srušiti Vladu ako se nešto ne promijeni.

'Očekujem političku odgovornost Kalmete'

'Primarna mi je funkcija da se bavim svojom strankom, mi nemamo konkretan resor i ne možemo realizirati programe HSLS-a', odgovorio je Kosor na pitanje zašto ne želi ući u Vladu.

'Da sam na mjestu Đurđe Adlešič (bivše predsjednice HSLS-a op.a) ne bih prihvatio ministarsko mjesto bez portfelja', otkrio je Kosor.

'Ako se riješiš tereta, uvijek je lakše', odgovorio je Kosor na pitanje treba li ministar Božidar Kalmeta podnijeti ostavku zbog afere u Hrvatskim autocestama. Istaknuo je da traži njegovu političku odgovornost.

'Što se prije Jadranka Kosor bude rješavala tih tereta, to će biti bolje za nju i cijelu Vladu', rekao je prvi čovjek HSLS-a.

'Prije bih koalirao s Tuđmanom nego s Bandićem'

Nakon što ga je Stanković podsjetio da zagrebački HSLS-a pod njegovim vodstvom trebao koalirati sa strankom Miroslava Tuđmana i Zdravka Tomca, Kosor je rekao da bi i danas radije koalirao s njima nego s Bandićem.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi