BLIŽI SE ROK

Iz Zagreba traže da uklonite automobile s trgova te iz parkova, a evo kako možete do besplatnog parkinga u garažama

13.05.2020 u 09:52

Bionic
Reading

Zagrebački Sektor za komunalno i prometno redarstvo obavijestio je građane da do ponedjeljka,18. svibnja 2020. svoja vozila uklone s javnih površina koje nisu predviđene za parkiranje i zaustavljanje, naročito s trgova i javnih zelenih površina

Bliži se dva mjeseca otkako je Zagreb 22. ožujka 2020. pogodio potres i stvari u gradu donekle se normaliziraju. Zagreb je svim stanovnicima centra, koji je najviše stradao u potresu, omogućio parkiranje na inače nedozvoljenim mjestima, trgovima i zelenim površinama, no sada je odzvonilo tome.

ZAGREB NAKON POTRESA

[FOTO] Pogledajte kako su poznati zagrebački trgovi, parkovi i pješačke zone pretvoreni u parkinge

Pogledaj galeriju

Zagrebački Sektor za komunalno i prometno redarstvo poslao je priopćenje kojim obavještava stanovnike Zagreba da od ponedjeljka 18. svibnja 2020. godine više neće biti dozvoljeno parkiranje na takvim mjestima.

U priopćenju navode da su sva parkirališna mjesta nakon potresa pravovremeno očišćena te se blagovremeno čiste od građevinskog i glomaznog otpada, a za građane pogođene potresom osigurano je besplatno parkiranje u svim javnim garažama.

Prema objavi Zagrebačkog holdinga, ostvarivanje prava na besplatno parkiranje u javnim garažama Langov trg, Tuškanac, Petrinjska, Gorica i Jelkovec 1, podružnica Zagrebparking omogućila je korisnicima koji imaju prebivalište u zoni naplate parkiranja, a čiji su objekti oštećeni u potresu.

Korisnici će navedeno pravo ostvaruju na sljedeći način:

  1. Korisnik – fizička osoba, koji ima vozilo u vlasništvu ili leasingu, treba ishoditi potvrdu od nadležnog Gradskog ureda koja se izdaje u svrhu ostvarivanja besplatnog parkiranja samo na temelju oznake 'neuporabljivo' ili 'privremeno neuporabljivo'.
  2. Korisnik koji želi ostvariti pravo na besplatno parkiranje prema navedenoj osnovi, dolaskom u javnu garažu javlja se dežurnom kontroloru i popunjava zahtjev. Korisnik je dužan uz zahtjev priložiti kopiju osobne iskaznice, kopiju prometne dozvole i potvrdu o pregledu objekta. Zahtjev s pripadajućom skeniranom dokumentacijom korisnik može poslati i e-poštom na adresu javnegaraze.zgp@zgh.hr.
  3. Zahtjev se obrađuje u najkraćem mogućem roku od strane referenata, koji potom obavještavaju korisnika o istome. Samo jedno vozilo po stambenoj jedinici može ostvarivati pravo na besplatno parkiranje u jednoj od navedenih garaža.
  4. Ukoliko zadovoljavaju navedene uvjete, korisnicima će se izraditi kartice za ulaz u javnu garažu s maksimalnim rokom važenja tri mjeseca od datuma izdavanja za korisnike čija je nekretnina s oznakom 'neuporabljivo' te s rokom važenja jedan mjesec od datuma izdavanja za korisnike čija je nekretnina s oznakom 'privremeno neuporabljivo'.