kim ann škoro

Škorina supruga suvlasnica parcela uz Čulinečku cestu za koje Grad Zagreb tvrdi da su njegove

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 29.04.2020 09:40
  • Objavljeno 29.04.2020 u 09:31
Kim Ann Škoro

Kim Ann Škoro

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kim Ann Škoro lani se u zemljišne knjige upisala kao suvlasnica dviju parcela uz Čulinečku cestu, za koje Grad Zagreb tvrdi da su još od 2006. godine njegove, piše u srijedu Jutarnji list

Točnije, da je na zemljištima koja su u suvlasništvu supruge nesuđenog predsjednika RH Miroslava Škore došlo do "protupravne promjene vlasničkopravnih odnosa", zbog čega je pokrenut i sudski postupak, navodi dnevnik.

Grad Zagreb je dostavio svu relevantnu dokumentaciju i inicirao pokretanje sudskog postupka radi utvrđivanja prava vlasništva, kako bi temeljem presude Grad upisao svoje pravo vlasništva (na tim zemljištima) tvrde iz zagrebačkog Ureda za upravljanje imovinom Grada.

Jutarnji list u posjeduje, u zagrebačkom Zemljišnoknjižnom odjelu (gruntovnici), ovjerenih kopija dvaju kupoprodajnih ugovora, iz kojih je jasno da je Kim Ann Škoro 14. kolovoza 2019. godine po cijeni od 30 eura po kvadratu kupila polovine dvaju zemljišta ukupne površine 2846 metara četvornih (prema podacima iz gruntovnice) tik uz Čulinečku cestu od Zlatice Žibrat, supruge Branka Žibrata, kojeg s Miroslavom Škorom veže kumstvo, ali i dugogodišnje poslovno partnerstvo i suvlasništvo nad tvrtkom MB Kvadrat.

Temeljem tih kupoprodajnih ugovora Zlatica Zibrat i Kim Ann Škoro u listopadu prošle godine upisuju u gruntovnici suvlasništvo nad tim parcelama, za koje Grad Zagreb tvrdi da su njegove već 14 godina!

Dnevnik podsjeća da ugovor o zamjeni zemljišta iz 2006. povezuje dvije parcele uz Čulinečku cestu s parkiralištem u zagrebačkoj Zajčevoj ulici, preko puta bolnice Merkur, koje je danas također u suvlasništvu Škorine supruge Kim Ann, a kojim upravlja tvrtka MB Kvadrat u vlasništvu Miroslava Škore i Branka Žibrata.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!