ODOBRILA VLADA

Iz proračunske zalihe za inauguraciju isplaćeno 596.833 kune

26.03.2015 u 12:15

Bionic
Reading

Vlada je na današnjoj sjednici odobrila da se iz proračunske zalihe za inauguraciju predsjednice Kolinde Grabar Kitarović isplati 596.833 kune. Novac iz proračunske zalihe išao je i za sanaciju šteta od poplave te za isplatu novčanih naknada i sudske troškove temeljem presuda i odluka Europskog suda za ljudska prava

Prema današnjoj odluci Vlade, za podmirenje troškova organizacije svečanog polaganja prisege predsjednice Kolinde Grabar Kitarović bit će isplaćeno 596.833 kune.

Što se pak tiče sanacije šteta od poplava, odnosno opremanja kuća i stanova na poplavljenim područjima, iz proračunske zalihe će Državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje biti isplaćeno 24 milijuna kuna.

Uredu zastupnika Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava za isplatu novčanih naknada i troškova postupaka temeljem presuda i odluka Europskog suda za ljudska prava u pet predmeta iz proračunske zalihe bit će isplaćeno 100.700 eura pretvorenih u kune po srednjem tečaju Hrvatske narodne banke na dan isplate.

Vlada je uz to prihvatila izvještaj o korištenju proračunske zalihe u veljači. Ministar financija Boris Lalovac izvijestio je tako da je ove godine već potrošeno 121 milijun od planiranih 200 milijuna te da je do kraja godine ostalo još 79 milijuna kuna.