Americo De Grazia

Italija potvrdila da je venezuelski zastupnik u njezinu veleposlanstvu

10.05.2019 u 11:21

Bionic
Reading

Italija je potvrdila u petak da je venezuelski zastupnik Americo De Grazia ušao u talijansko veleposlanstvo u Caracasu nakon što mu je provladino zakonodavno tijelo ukinulo parlamentarni imunitet

'Član venezuelske Nacionalne skupštine talijanskoga podrijetla Americo De Grazia... primljen je u rezidenciji talijanskog veleposlanika u Caracasu', objavilo je u izjavi ministarstvo vanjskih poslova.

'Veleposlanstvo postupa potpuno u skladu s diplomatskim konvencijama', navodi ministarstvo.

De Grazia je zahvalio Italiji putem Twittera premda nije rekao je li tražio utočište u veleposlanstvu.

Reuters je ranije javio da je desetorici zastupnika ukinut parlamentarni imunitet ovaj tjedan, što znači da mogu biti ispitani za djela koja uključuju urotu, izdaju i pobunu.

Među njima su i De Grazia, potom potpredsjednik Nacionalne skupštine koju vodi oporba Edgar Zambrano, uhićen ovaj tjedan, kao i Richard Blanco.

Blanco iz stranke Savez hrabrog naroda nalazi se u argentinskoj ambasadi, rekao je izvor iz argentinskoga ministarstva vanjskih poslova.

  • +6
Venezuela na rubu katastrofe Izvor: Reuters / Autor: NACHO DOCE

Bivši šef državne obavještajne službe Manuel Christopher, najviši dužnosnik Madurove vlade koji je prebjegao za vrijeme pobune, također je javno progovorio u četvrtak te pozvao Venezuelce da 'grade novu državu' i da se bore protiv korupcije.