objavljeni razlozi

Italija i Slovenija nastavljaju s graničnim kontrolama: Kako će izgledati sezona?

23.05.2024 u 20:04

Bionic
Reading

Slovenija i Italija produžile su kontrole na svojim granicama, a s granice Hrvatske i Slovenije u Dnevnik Nove TV javila se reporterka Katarina Jusić Mezga

"Suspenzija Šengena se nastavlja idućih šest mjeseci", javila je reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga i dodala kako Italija i Slovenija svoje mjere ocjenjuju kao učinkovite.

Reporterka dodaje kako je od listopada 2023. od kad su ove kontrole ponovno uvedene, slovenska policija iz pravca Hrvatske i Mađarske utvrdila više od 26.300 nezakonitih prelazaka državne granice i odbila ulazak za više od 1500 osoba koje nisu ispunjavale uvjete za ulaska u Sloveniju.

Ove je godine slovenska policija samo na granici s Hrvatskom presrela 20 posto migranata više nego lani.

'Brojkama se hvale i Talijani. Oni kontroliraju ulaske iz Slovenije. Već u prvih šest mjeseci ponovnih graničnih kontrola provjereno je oko 200.000 ljudi te oko 100.000 vozila. Bilo je i uhićenih osoba, a među njima i onih koji se povezuju s krijumčarenjem ljudi', javila je Jusić Mezga i dodala kako ovakve kontrole na snazi ostaju do 21. prosinca, a bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati turistička sezona uz ovakav režim.

sve osim nogometa