TRAGEDIJA U PRIJEDORU

Isus Krist i Egipćani mu zapovijedili da ubije majku

23.01.2013 u 15:29

Bionic
Reading

Miroslav Drobac, hrvatski državljanin nastanjen u Prijedoru u Bosni i Hercegovini, zatvoren je na neuropshijatrijskom odjelu bolnice u tom gradu nakon što je nožem ubio vlastitu majku tvrdeći kako su mu to 'zapovjedili Isus Krist i Egipćani', objavila je u u srijedu lokalna policija.

Prijedorska je policija Drobca (48) uhitila u utorak nakon što ga je na zatekla polunagog s okrvavljenim kuhinjskim nožem.

On je nakon privođenja i tijekom razgovora s neuropsihijatrom priznao kako je ubio svoju majku Nevenku (75), također državljanku Hrvatske.

'Policija je pronašla Miroslava Drobca djelimice nagog, bez osobnih dokumenata, a u ruci je držao kuhinjski nož s vidnim ozljedama na rukama i s tragovima crvene boje po jakni koji asociraju na krv', priopćeno je iz Centra službi sigurnosti Banja Luka.

U priopćenju se dodaje kako je Drobac tvrdio je da mu je sve to zapovjedio 'Isus Krist i Egipćani, a po fizičkom izgledu i psihičkom rastrojstvu odavao je dojam kako se radi o psihički bolesnoj osobi'.

Očevidom je utvrđeno kako je Drobac majku zaklao, a policija je najavila podnošenje kaznene prijave zbog ubojstva. Policija je navela i kako su Miroslav i Nevenka Drobac državljani Hrvatske iz Zagreba, s posljednim boravištem u Prijedoru.