HAJDUK 'IZGORIO'

Istra utišala raspjevani Poljud i osvojila sva tri boda

21.10.2012 u 21:16

Bionic
Reading

Hajduk uopće nije odigrao lošu utakmicu, no njegovi napadači nisu iskoristili prilike koje se ipak moraju zabiti. S druge strane, Istra 1961 je bila strpljiva i iskoristila svojih pet minuta

Dani koji su prethodili utakmici 12. kola MAXtv Prve lige između Hajduka i Istre 1961 bili su prepuni navijačkog zanosa. Torcida je gotovo silom natjerala gradske vijećnike da izglasaju jamstva za kredit 'bijelima' i pozvala cijeli grad na stadion. Poljud je u nedjelju navečer pohodilo više od 25.000 navijača, no nakon odigrane utakmice malo njih je kući otišlo zadovoljno.

Domaći nogometaši zahvalili su se vjernoj Torcidi velikim transparentom na kojem je pisalo 'Vi ste Hajduk', koji su na središtu travnjaka držali prvotimci Miše Krstičevića, a za to su dobili nevjerojatne ovacije. Lijepa gesta Hajdukovaca nagrađena je na najljepši mogući način.

Posjetite naš community Tribinu.hr - gledajte MAXtv Prvu ligu i europske kupove, analizirajte utakmice, dokažite da znate i razumijete nogomet!

Istra 1961 je u Split stigla s glavnom namjerom ne izgubiti, Igor Pamić je mudro povukao sve linije do središta igrališta i čekao da se domaćini, nošeni navijačkom pjesmom, 'ispušu'. Upravo je takav početak utakmice i bio. Hajduk je od početka nametnuo jaki tempo, napadao preko svih linija, pucao iz svih pozicija, no golman Prskalo uvijek je bio na pravom mjestu. Ipak, unatoč tomu što lopta nikako nije željela u mrežu, dojam je bio da su 'bijeli' apsolutno kontrolirali igru.


Nakon 0:0 u prvih 45 minuta i posjeda lopte od 63 posto, Hajduk je u nastavku ponovno krenuo snažno, još odlučnije da zabije gol, no kako splitskim napadačima to nije polazilo za nogom, tako je nakon nekog vremena i ritam domaćih napada počeo padati.

Istra je prvo sredinom drugog dijela uspostavila ravnotežu, a onda se i ohrabrila napasti. Nakon jednog takvog brzog napada Puljani su izborili 'slobodnjak' na 25 metara po sredini, Križman je opalio, golman Blažević uspio tek odbiti loptu, a prvi napadač gostiju Roce smireno pogoditi mrežu Hajduka.

U posljednjih 20-tak minuta igre, u što je uključena i 9-minutna sudačka nadoknada zbog bakljade Torcide, Hajduk nije uspio konkretnije zaprijetiti gostujućem golmanu. Ostalo je 0:1, a Poljudom su se prolomili zvižduci. Hajduk je izgubio već četvrtu utakmicu u sezoni, nalazi se na šestom mjestu, a Dinamo mu bježi već ogromnih 11 bodova.