godinu dana od ratifikacije

'Istina o Istanbulskoj' podnijela novu ustavnu tužbu

12.04.2019 u 11:46

Bionic
Reading

Godinu dana od ratifikacije Istanbulske konvencije u Saboru, inicijativa 'Istina o Istanbulskoj', koja je referendumom pokušala srušiti konvenciju, podnijela je novu ustavnu tužbu

Ustavnom tužbom, kazali su na press konferenciji u Saboru, žele pobiti zaključak Sabora iz veljače u kojem je, kako kažu, bez prethodnog obraćanja Ustavnom sudu, što smatraju da je u slučaju nedoumica bio dužan napraviti, odbacio zahtjev inicijative za raspisivanjem referenduma.

Podsjetimo, Sabor je u veljači donio zaključak da nisu ispunjene pretpostavke za raspisivanje referenduma jer nije prikupljeno dovoljno potpisa.

'Suprotno najavama pobornika Istanbulske konvencije, u ovih godinu dana nasilje nad ženama u Hrvatskoj nije se smanjilo, kao što se nije smanjilo ni u ostalim zemljama koje su je usvojile. No, eskaliralo je nasilje nad demokracijom i zlouporaba moći od strane vladajuće elite prema vlasititm građanima koji su svoje mišljenje htjeli iskazati na referendumu', poručila je Kristina Pavlović iz inicijative 'Istina o Istanbulskoj'.

Pavolvić kaže da se rodna ideologija počela uvoditi i u obrazovni sustav te da se krenulo već od vrtićke dobi. Kao primjer navela je da u nekim vrtićima, koj nije htjela imenovati, 'djevojčice tjeraju da se igraju autićima, a dječake da se igraju lutkama'.

'Ne želimo nikoga diskriminirati, ali ne želimo da se našoj djeci nešto nameće kroz argument Istanbulske konvencije', poručila je Pavlović.