SCOTLAND YARD

Isprika i odšteta za smrt na summitu G20

05.08.2013 u 14:08

Bionic
Reading

Obitelj prodavača novina koji je izgubio život na summitu G20 u Londonu 2009. pošto ga je udario policajac, dobila je u ponedjeljak odštetu i ispriku Scotland Yarda

Nije poznata visina odštete, ali se policija službeno ispričala obitelji Iana Tomlinsona kojega je policajac Simon Harwood udario palicom i gurnuo u leđa, nedugo nakon čega je umro.

Harwooda kojemu se 2012. sudilo za ubojstvo iz nehaja, pustio je sud u Londonu nakon čega je izbačen s posla zbog teške povrede službene dužnosti.

Na prosvjedima protiv G20 u Londonu 2009. Simon Harwood je udario Tomlinsona (47) palicom i gurnuo ga u leđa, zbog čega je Tomlinson pao, po snimci koju je načinio jedan turist i poslao je medijima.

Ian Tomlinson, veoma odan piću, nekoliko godina prije smrti nije imao stalno prebivalište. Umro je nedugo nakon izgreda, usprkos pokušaju prolaznika da ga reanimiraju.

Liječnik sudske medicine zaključio je tada da je smrt nastupila zbog srčanog zastoja, ali su kasnija medicinska izvješća pokazala da je umro zbog unutarnjeg krvarenja koje je bilo posljedica povrede jetara.