KORUMPIRANI POLICAJCI I PREVARANTICA

Isplatila im mito uspred policijske postaje Maksimir

29.11.2012 u 11:37

Bionic
Reading

Dvojica bivših zagrebačkih policajaca uvjetno su kažnjeni s po deset mjeseci zatvora jer su prije gotovo 12 godina od poznate prevarantice uzeli 15 tisuća njemačkih maraka kako bi slučajeve protiv nje 'spremili u ladice'.

Nepravomoćna kazna koju neće 'odležati' ako u iduće četiri godine ne ponove nedjelo brani im i rad u policiji. Obojica već godinama i nisu u službi koju su iskoristili za ilegalnu zaradu.

Policajci Davor Hrenar i Ivica Tomljenović uhićeni su, a potom i izbačeni iz policije 2001. nakon što su poznatu zagrebačku prevaranticu Katicu Miloš ucijenili s 15 tisuća maraka da ju ne prijave za slučajeve koje su već zaključili i potkrijepili dokazima. No, prijave protiv Katice Miloš u konačnici su ipak završile na Općinskom državnom odvjetništvu, a policajci su otkriveni i uhićeni zbog novca koji im je navodno isplatila usred policijske postaje Maksimir, gdje su radili.

Katica Miloš godinama je punila stupce novinskih crnih kronika zbog prevara kojima je izvukla novac od župnika, poznatog odvjetnika, ali i niza običnih ljudi. Za novac im je nudila nepostojeća zaposlenja, a stotine tisuća kuna navodno je zaradila i proričući sudbinu.