VREMENSKE (NE)PRILIKE

Iran optužio SAD za napad Teslinim oružjem

24.07.2012 u 11:59

Bionic
Reading

Službeni Teheran optužio je SAD da vodi specijalni rat protiv Irana uz pomoć oružja Nikole Tesle, izazivajući najgore suše u posljednjih 40 godina, prenosi B92. Bilo bi zanimljivo čuti vodi li Washington i specijalni rat protiv vlastitog stanovništva, s obzirom da SAD ovog ljeta pogađa najveća suša u posljednjih 25 godina

'Sumnjive su mi suše na jugu zemlje', izjavio je Hasan Musavi, direktor organizacije za kulturno nasljeđe i turizam Irana.

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je prošle godine da Zapad 'koristi specijalnu opremu' kako bi 'spriječio kišne oblake da stignu do zemalja u regiji, uključujući i Iran'.

Iran se suočava s najgorom sušom od 1964. godine, koja je pogodila više od 37 milijuna ljudi, navode agencije. Zbog suše je smanjen prinos pšenice i drugih poljoprivrednih kultura. Snažne pješčane oluje također dovode do opustinjavanja tla.

Pentagon je već priznao mogućnost manipulacije vremenskim prilikama. USAF je još 2005. godine priopćio da 'generira padaline, maglu i oluje na Zemlji' i da će 'stvaranje umjetnih vremenskih prilika biti rezultat razvoja tehnologije'.

Američka vojska je uz pomoć kontroverznog HAARP-a 'inducirala ionosferske modifikacije'. SAD navodno koristi HAARP za tajnu vojnu komunikaciju i špijunažu.

'HAARP sustav u potpunosti je operativan. Iako nema dokaza da se koristi u vojne svrhe, dokumenti zračnih snaga pokazuju da je HAARP sastavni dio militarizacije prostora', objavio je list The Ecologist krajem 2007.

Ben Livingston, bivši fizičar američke mornarice, tvrdi da Pentagon koristi tehnike meteorološkog ratovanja još od Vijetnama, gdje su stvarani umjetni uragani, te da je kontrola uragana bila nacionalni prioritet američke vlade tijekom 1960-ih godina.

Bivši američki ministar obrane William Cohen izjavio je u travnju 2007. da se neki znanstvenici 'upuštaju u eko-terorizam putem kojeg se može utjecati na klimu, izazivajući potrese i erupcije vulkana pomoću elektromagnetskih valova'.

Posljednjih godina, SAD i Izrael vode tajni rat protiv Irana. Uz otvorene prijetnje, te dvije države pokušavaju sabotirati nuklearne težnje Irana pomoću računalnih virusa Flame i Stuxnet, zaključuje B92.