SUMNJIVA RAZMJENA INFORMACIJA

Iran blokira WhatsApp jer ga je kupio 'američki cionist'

07.05.2014 u 11:13

Bionic
Reading

Iranski dužnosnici blokirali su svojim stanovnicima korištenje aplikacije WhatsApp pozivajući se na činjenicu da je osnivač Facebooka Mark Zuckerberg, koji je kupio spomenutu aplikaciju prije nekoliko mjeseci, Židov, prenosi Business Insider

'Razlog tomu je činjenica da je osnivač Facebooka Mark Zuckerberg američki cionist', rekao je Abdolsamad Khorramabadi, voditelj Odbora za internetske zločine, piše Fox News, a prenosi Business Insider.

Prema pisanju izraelskog Haaretza, ova je zabrana izazvala sukob unutar vlade, koja pokušava provesti modernije socijalne politike.

'Vlada je u potpunosti protiv zabrane WhatsAppa', rekao je ministar komunikacija Mahmoud Mehr za iransku novinsku agenciju IRNA.

A prema Washington Postu Odbor za utvrđivanje kriminalnog web-sadržaja nema ovlasti za provedbu zabrane. WhatsApp nastavlja raditi u Iranu, barem za sada.

Iranski bloger, koji je tražio da ostane anoniman, rekao je Fox Newsu sljedeće: 'Revolucionarna garda smatra ove društvene stranice kao glavnu prijetnju jer vladu brine razmjena informacija ovim putem.'