INTERNET MISTERIJ

iPhone sa instaliranim Flappy Birdom dosegnuo preko 94.000 dolara na eBayu

11.02.2014 u 13:30

Bionic
Reading

Bizarni razvoj događaja na najpopularnijoj internet tržnici dokazuje kako ljudskoj gluposti i ljubavi prema Flappy Birdu doista nema kraja

Za epsku sagu o usponu i padu čuvenog Flappy Birda vjerojatno znate već odavno. Ovaj iOS fenomen postao je globalno popularan zahvaljujući društvenim mrežama, te je autora (koji usput nije niti sanjao da će takvo smeće od igre zaraditi masu novca) postao jedan od najpoznatijih "anonimusa" na globalnoj mreži. Uglavnom, krajem prošlog tjedna gospodin Nguyen, autor poputarne igre, odlučio je skinuti naslov sa android i iOS tržnica, te privesti čitavu histeriju kraju.

 

 

 

Naravno, Internet ne bi bio Internet da ne sadrži barem jednu snalažljivu osobu koja je iPhone sa instaliranom igrom odlučila prodavati na eBayu. Dotični uređaj imao je početnu cijenu od oko 500 dolara, no stvari su uskoro postale ozbiljne. Flappy Bird iPhone 5 uređaj je, naime za manje od jedan dan postigao astronomsku cijenu od 94.000 američkih dolara. Nedugo nakon toga, dražba je doslovce nestala. Službeno eBay glasilo nije se izjasnilo oko ovog incidenta, a nama se čini kako su za čitavu stvar ponovno odgovorni vječito dežurni internet trolovi.

 

Ako sada bacite pogled na čuvenu tržnicu te ukucate iPhone 5 flappy bird, naći ćete stotinjak trolovskih ponuda koje sežu od 10.000 do preko milijun i pol dolara kao startnu cijenu. Divota, zar ne?