niz napada

Investitor nasrnuo na građevinskog inspektora u Crikvenici; dvojica veterinarskih napadnuta u Samoboru

17.02.2023 u 12:09

Bionic
Reading

Dva puta u posljednja 24 sata napadnuti su inspektori Državnog inspektorata. U Crikvenici je napadnut građevinski, a u Samoboru dva veterinarska inspektora

U posljednja 24 sata dogodila su se dva napada na inspektore Državnog inspektorata (DIRH), izvijestili su iz DIRH-a. U Crikvenici je u četvrtak investitor, kako navode, fizički napao i verbalno vrijeđao te uz to nasilno oduzeo službenu dokumentaciju građevinskom inspektoru koji je obavljao inspekcijski nadzor građevine što se nezakonito gradi.

U Samoboru su u petak fizički i verbalno napadnuta dva veterinarska inspektora, pri čemu je jedan napadnut hladnim oružjem, priopćio je DIRH. Oba slučaja, oni u Crikvenici i Samoboru, prijavljeni su Ministarstvu unutarnjih poslova.

'Državni inspektorat najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja. Apeliramo na sve subjekte nadzora, kao i na širu javnost na osudu nasilja te profesionalni pristup, a kako bi inspektori Državnog inspektorata nesmetano obavljali poslove iz svoje nadležnosti', apeliraju iz DIRH-a.