PRIPREME ZA DERBI

Interventna policija već četiri dana nadgleda Poljud

07.09.2011 u 11:34

Bionic
Reading

Tri dana uoči nogometnog derbija između Hajduka i Dinama na Poljudu, splitska policija otkrila je dio mjera osiguranja koje će poduzeti kako bi se spriječili eventualni neredi. Po službenim informacijama, na stadionu će biti angažirano 900 policajaca i 500 redara, no znatan broj radit će i 'u civilu'; bit će raspoređeni po cijelom gradu

Interventna policija već četiri dana danonoćno nadgleda Poljud, odlučeno je tako odmah nakon procjene da se radi o događaju visokog sigurnosnog rizika. Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske demantirali su neslužbene tvrdnje da je zatražena promjena termina utakmice na 16,30 ili čak 14 sati: igrat će se navečer, s početkom u 20 sati. Kako je i uobičajeno, tijekom cijele subote bit će uveden posebni prometni režim oko stadiona.

Osim tridesetak tisuća domaćih navijača, na Poljudu se očekuje i velik broj navijača Dinama - oko tisuću i pol, što je maksimalni kapacitet južne tribine stadiona. Oni će imati policijsku pratnju tijekom cijelog putovanja iz Zagreba, a najavljena su i dva autobusa navijača Dinama iz Hercegovine, u navijačkim krugovima poznatih kao 'Sovići'. I njih će splitska policija dočekati već na granici.

U pripremama utakmice već su obavljeni i neslužbeni razgovori s vodstvom i pripadnicima Torcide. Splitska policija, kojoj će pomagati kolege iz nekoliko drugih policijskih uprava, događaju zasad pristupa prilično smireno: imali su, kažu, bezbroj sličnih situacija i odradili su ih više - manje bez problema. U usporedbi s histerijom oko ovogodišnjeg splitskog gay pridea, kažu, subotnja utakmica je prava kamilica.