DAN SIGURNIJEG INTERNETA

Internet je više od igre - to je život!

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 07.02.2011 13:35
  • Objavljeno 07.02.2011 u 12:03
čitanje internet knjge UČENJE STUDENTICA KNJIŽNICA

čitanje internet knjge UČENJE STUDENTICA KNJIŽNICA

Izvor: Corbis / Autor: Corbis

Dan sigurnijeg interneta, 8. veljače, ove se godine diljem svijeta obilježava pod sloganom 'To je više od igre, to je tvoj život', a cilj je akcije u 68 zemalja, među kojima je i Hrvatska, založiti se za sigurniju uporabu interneta, protiv protuzakonitih i štetnih sadržaja te ponašanja u internetskom prostoru

Iz Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku danas su priopćili kako su na Trgu Nikole Šubića Zrinskog u Zagrebu proteklog vikenda, 5. veljače, organizirali predstavljanje aktualnih projekata i aktivnosti usmjerenih na promicanje sigurnije uporabe interneta među djecom i mladima, a svoj rad zainteresiranim građanima predstavili su osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, Suradnici u učenju – ucitelji.hr, Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije, CARNet, NetAkademija, Microsoft Hrvatska, Učilica, VIP, Ambidekster klub, Osnovna škola Veliki Bukovec, Osnovna škola Tučepi, Agencija za zaštitu osobnih podataka, Algebra i Hrabri telefon.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku Igor Lučić tom prigodom je naglasio da se protiv elektroničkog nasilja učinkovito može boriti isključivo znanjem.

Cilj nam je osnažiti djecu, roditelje i učitelje znanjem potrebnim za spretno i sretno surfanje internetskim prostorom i zainteresiranima ponuditi korisne savjete za sigurno surfanje, kazao je Lučić i izrazio nadu da će stečena znanja primijeniti u svom okruženju kako bi se djeci omogućilo sigurno i bezbrižno korištenje novih tehnologija za igru, zabavu, druženje, obrazovanje i otkrivanje novih virtualnih svjetova.

'Djeca i mladi veliki dio svog slobodnog vremena provode online, igraju igrice i komuniciraju putem društvenih mreža. Nudeći neposrednost i anonimnost, internet otvara brojne mogućnosti za izražavanje njihovih stavova, razmišljanja i osjećaja, ali ponekad i rizike koji ugrožavaju njihovu privatnost i zdravlje. Stoga je danas, u digitalnom svijetu, neophodno podići razinu svijesti o ispravnom, sigurnom i odgovornom korištenju tehnologije te na taj način dati doprinos u stvaranju sigurnijeg internet okruženja za djecu i mlade u Hrvatskoj', stoji u priopćenju.

Dan sigurnijeg interneta obilježava se od 2004, drugog dana drugog tjedna drugog mjeseca svake godine, a ovogodišnji, osmi po redu, obilježava se 8. veljače na temu 'virtualni životi' po odluci INSAFE - europske mreže za podizanje razine svijesti o potrebi sigurnije uporabe interneta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi