HDZ TVRDI, ALI KRIJE DOKAZE

'Imamo potvrdu da oporba stoji iza prosvjeda!'

18.03.2011 u 16:09

Bionic
Reading

Nakon što se u javnosti otkrilo da je HDZ-ov svjedok o navodnom oporbenom plaćanju prosvjednika sa 250 kuna bio odvjetnik pod povećim utjecajem alkohola, HDZ-ovci su danas otkrili javnosti da imaju novi dokaz povezanosti oporbe i prosvjednika

'Imamo nepobitne potvrde da iza tiskanja plakata i transparenata za prosvjed u Dubrovniku stoji mladež SDP-a i HNS-a i ako bude bilo potrebno, to ćemo predočiti i javnosti. To je sve u smislu povezanosti oporbenih stranaka s prosvjedima koji su se događali i u Dubrovniku i u Zagrebu i u drugim gradovima. Odavno smo rekli da je očigledna ta veza između prosvjeda i oporbenih stranaka', kazao je ministar obitelji i branitelja Tomislav Ivić na HDZ-ovoj press konferenciji koja je trebala biti odgovor na jučerašnje predstavljanje gospodarskih ideja SDP-a.

No iako se Ivić hvalio dokazima, novinarima ih nije pokazao, i to pod izlikom 'da dokaze ima dubrovačko-neretvanski HDZ te lokalni novinari'.

Bivši ministar financija Ivan Šuker osvrnuo se pak, na upit novinara, i na kamatnu stopu kredita koji je podigla njegova nasljednica Martina Dalić. Ministricu su već prozvali uspješnijom i to jer je uspjela ugovoriti kamatnu stopu koja je oko 0,25 posto niža od one koju je Šuker ugovorio lani u srpnju.

'Kamatna stopa je rezultat onoga što je Vlada na čelu s gospođom Kosor radila u proteklih 20 mjeseci. To je ocjena investitora da vjeruju Hrvatskoj. Sigurno da se kolegica Dalić trudila kako su i svi ministri to radili prije i poslije mene i nje da čim bolje prezentira Hrvatsku i hrvatske mogućnosti. To je prije svega potvrda da strani investitori vjeruju Hrvatskoj i da je gledaju daleko bolje nego što je to doma. Htio ili ne htio netko priznati, Hrvatska će biti jedina zemlja koja je iz ove ekonomske i gospodarske krize izišla bez ičije pomoći i bez da je imala potresa i u jednoj značajnijoj financijskoj instituciji. To ne možete osporiti', kazao je Šuker

HDZ-ovci su press konferenciju sazvali kako bi odgovorili SDP-u, koji su prozvali za 'nedostatak reforma i ključnog odgovora'. Socijaldemokratima su prigovorili za grijehe iz prošlosti poput smanjivanja plaća zbog naputka MMF-a, rasprodaje hrvatskih tvrtki poput Riječke banke, dijela Privredne banke, Splitske banke, 25 posto + jedne dionice Ine, ali i tvrtki koje su, kako tvrde, blokirane više od 360 dana.

Ministar branitelja Ivić SDP-ovcima je prigovorio i zbog hajke na branitelje iz razdoblja 2000. do 2003. te ukidanja braniteljskih prava, dok je Borisu Kunstu za oko posebno zapeo SDP-ov Slavko Linić, koji je kao potpredsjednik koalicijske vlade bio glavni protivnik radničkih prava, a danas ih najviše brani.

'On je 24. 5. 2001. rekao da radnici imaju prevelika prava koja ometaju poduzetništvo. Upravo on je izgovorio da poslodavce sputava prevelika obveza i briga prema radnicima, a da se oni koji to ne razumiju žele vratiti u socijalizam. Njegove izmjene Zakona o radu i uvođenje rada na određeno vrijeme glavni su krivac za nemoralan odnos nekih poslodavaca danas prema radnicima koji su ozbiljno prihvatili Linićeve poučke. Radi takvih poruka Linića poslodavci su manipulirali radnice Kamenskog, pa radnike Uzora i mnogih drugih poduzeća. Takvi poslodavci voljeli bi rado vidjeti Linića na vlasti da mogu zajedno dovršiti posao, odnosno sahraniti radnička prava', zaključio je Kunst