EUROSKEPTICI IDU NA IZBORE

I Srbovi pravaši bi u Europu

13.03.2013 u 15:57

Bionic
Reading

'HSP će izaći na izbore za Europski parlament, a moguće je da će to učiniti zajedno sa strankama i udrugama koje su do sada, kao i HSP, zastupale euroskeptična stajališta', rekao je Daniel Srb

'Na izbore idemo jer smatramo da predstavnici Republike Hrvatske u Europskom parlamentu ne trebaju biti oni koji slušaju upute od političkih grupacija unutar Europskog parlamenta i provode ih kod nas, nego trebamo imati predstavnike koji moraju zastupati hrvatske nacionalne interese u Europskoj uniji', naglasio je Srb.

'Budu li europski parlamentarci samo predstavnici političkih opcija koje su se zalagale za ulazak u EU, oni će se pretvoriti u dizače ruku kada im se kaže i povremene govornike tek toliko da se održi ritam govora bez jasnih politički prepoznatljivih stavova, što ste imali priliku vidjeti u onom čuvenom 'Pipl mast trast as'', bio je slikovit Srb.

Predsjednik HSP-a prokomentirao je i objavljenu listu kandidata HDZ-a za Europski parlament. 'Zanimljiva je', kaže Srb, 'pozicija Ruže Tomašić na listi HDZ-a jer se tek jučer HSP Ante Starčević javno izjasnio da su oni bili za ulazak Hrvatske u Europsku uniju i da je to njihovo političko opredjeljenje.'

Posebno je zanimljiva bila najava kandidature Milorada Pupovca na listi SDP-a, a današnja informacija govori da se neće kandidirati za Europski parlament jer želi ostati zastupnik u Hrvatskom saboru. To otvara jedno političko pitanje odnosa između SDP-a i SDSS-a, posebice u svjetlu najave uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru. Ovo se dovodi u vezu na način da SDP i SDSS grade strateško partnerstvo za nekoliko sljedećih godina.