HOĆE LI SE SUSRESTI?

I Milanović i Karamarko na Rabu

03.03.2015 u 09:01

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović i šef glavne oporbene stranke Tomislav Karamarko već godinama izbjegavaju jedan drugog, iako su obojica već nekoliko puta odgovorili da bi se bili spremni naći. Možda će im prilika za čvenk biti i današnji dan, kada će se slijedom okolnosti obojica naći na Rabu

Premijer Milanović Rab će obilaziti u jutarnjim i ranim popodnevnim satima, i to s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom i zamjenikom ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenkom Antešićem.

Po dolasku u uvalu Vašibaka, premijer Milanović obići će dovršeni sustav javne odvodnje grada Raba, a potom će u Donjoj Supetarskoj Dragi obići završne radove na državnoj cesti D - 105 Lopar-Rab.

Posjet Rabu sigurno će biti uživancija i za zamjenika ministra Zdenka Antešića, koji je na tom otoku rođen.

Iako će se šef vladajuće koalicije i šef oporbe naći na istom otoku na isti dan, vjerojatno tamo neće biti istovremeno.

Naime, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na Rab dolazi tek u popodnevnim satima. Šef oporbe na Rabu sudjelovat će na predizbornom skupu koalicije Hrvatske demokratske zajednice, Rapskog pučkog sabora, Hrvatske seljačke stranke i Hrvatske stranke prava 'Dr. Ante Starčević'.

Milanović i Karamarko na Rabu se neće naći slučajno. Naime, ove nedjelje se na Rabu održavaju izvanredni izbori, nakon što na kraju prošle godine nije uspješno donesen proračun.

Listu koalicije SDP-PGS-HNS-HSU-HNS-Reformisti predvodi dosadašnja gradonačelnica Rosanda Krstinić Gušćić, a HDZ-ovoj je na čelu Boris Bačić. U utrci za vijeće sudjeluju još nezavisni Zdenko Matijević i Živi zid koji vodi Marin Šimičić.