hak upozorava

I dalje se slijevaju turisti: Pojačan promet na cestama prema moru, a vozači na A3 moraju pripaziti i na zalutalu srnu

08.08.2022 u 07:16

Bionic
Reading

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) kolona je između čvorova Jankomir i Lučko smjeru naplatne postaje Lučko oko 3 kilometra, izvijestili su u ponedjeljak iz Hrvatskog auto-kluba.

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, posebice na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka.

Zbog vjetra na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski i Senj-Karlobag, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Kraljevica -čvor Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena zabrana je za dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (DC8).

Srna je uočena na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvora Lužani i čvora Slavonski Brod, a u oba smjera vozi se uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat pa iz Hrvatskog auto-kluba korisnike mole za dodatan oprez.

  • +37
Kupači na pulskim plažama Izvor: Cropix / Autor: Dusko Marusic

Od sutra do 18. studenoga zbog sanacije nadvožnjaka Sučević na državnoj cesti DC1 Gračac-Knin zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse na dijelu državne ceste obuhvaćenom radovima. Obilazak je cestom Gračac-DC27-Obrovac-Benkovac-DC56-DC59-DC1-Knin. Ostala vozila prometuju naizmjence uz regulaciju semaforima.

Pelješki most i pristupne ceste namijenjene su isključivo prometu motornih vozila te se njima ne smiju kretati pješaci, biciklisti i motorna vozila koja ne mogu razviti brzinu veću od 60 km/h. Na svim su čvorištima postavljeni prometni znakovi. Iz HAK-a mole vozače da zaustavni prometni trak na Pelješkom mostu koriste isključivo u slučaju izvanredne situacije (kvar na vozilu, prometna nezgoda i sl).

Na graničnom prijelazu Macelj/Guškovje i na ulaz i na izlaz čeka se do pola sata.

U pomorskom prometu nema poteškoća.