JAKOVČIĆ NA NEZAVISNOJ LISTI

'I dalje sam šef IDS-a, da ne bi netko nešto pomislio'

  • Autor: Ante Srzić
  • Zadnja izmjena 08.03.2013 15:33
  • Objavljeno 08.03.2013 u 13:56
Lista Europa za sve Nikola Lunić, Vlasta Piližota, Ivan Jakovčić, Nela Sršsen, Nikola Ivaniš

Lista Europa za sve Nikola Lunić, Vlasta Piližota, Ivan Jakovčić, Nela Sršsen, Nikola Ivaniš

Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX

Ivan Jakovčić predstavio je u petak u Europskom domu listu 'Europa za sve' s kojom će izići na izbore za Europski parlament koji su zakazani za 14. travnja

Na listi Europa za sve nalaze se ljudi iz cijele Hrvatske, između ostalih poznata kirurginja Nela Sršen, akademkinja Vlasta Piližota, Nikola Lunić koji na listi predstavlja srpsku nacionalnu manjinu i regionalist Nikola Ivaniš.

'Ja sam i dalje i bit ću predsjednik IDS-a, da netko nešto ne bi pomislio, ali na izbore za Europski parlament sam odlučio izaći s ovom listom na platformi za cijelu zemlju jer je riječ o svehrvatskim izborima', kazao je Jakovčić. Cilj mu je znanje i iskustvo koje je stekao radeći u Istri prenijeti na cijelu zemlju. Sršen i Piložota su istaknule da svojim znanjem i iskustvom žele pomoći Hrvatskoj u Bruxellesu. Ivaniš smatra da nije dobro da Hrvatsku u Bruxellesu predstavljaju samo dvije velike opcije jer se zna da ih više od 50 posto birača ne podržava i tu vidi priliku liste 'Europa za sve'.

Jakovčić je odgovarajući na novinarsko pitanje o poznavanju stranih jezika kazao da je zbog specifične obiteljske situacije prije naučio njemački i talijanski od hrvatskoga. 'U Europskom parlamentu ću govoriti samo na hrvatskom jeziku jer se mora čuti i promovirati', kazao je Jakovčić i napomenuo da je bez obzira na to poznavanje stranih jezika za rad u Bruxellesu nužno.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!