ANTE ĐAPIĆ NA TPORTALU

'I ako pobijedim, HSP ću prepustiti Srbu'

22.04.2009 u 13:40

Bionic
Reading

U osječkoj epizodi tportal i Mirjana Hrga na videochatu su ugostili aktualnog osječkog gradonačelnika Antu Đapića, koji će se kao kandidat koalicije HSP-HDZ pokušati izboriti za novi mandat na čelu Osijeka. Đapić nam je otkrio da je, bez obzira na rezultat koji ostvari na svibanjskim izborima, sklon rukovođenje Hrvatskom strankom prava prepustiti saborskom zastupniku Danielu Srbu

'Osobna sudbina mene kao predsjednika ne bi trebala biti važna za budućnost stranke. Prirodno je da čovjek koji se bavi politikom uvijek razmišlja o trenutku kada će morati otići. Da sam imao razdoblje mira od godinu-dvije dana, pripremio bih se i dostojanstveno napustio stranku. Već duže vrijeme radimo na tranziciji vlasti u stranci. I ako pobijedim na izborima, sklon sam vodstvo stranke prepustiti Danielu Srbu', kazao je Ante Đapić.

Također je otkrio da je spreman, u slučaju da on i njegov donedavni zamjenik, a sada nezavisni kandidat Gordan Matković uđu u drugi krug, Matkoviću ponuditi koaliciju. Bez obzira na to što je Matković odlukom o samostalnom izlasku na izbore, prema njegovu sudu, napravio veliku političku grešku.

Govoreći o svom najžešćem izazivaču u utrci za osječkog gradonačelnika Krešimiru Bubalu, ponovio je svoju tezu da je politički savez HDSSB-a i HNS-a skuhan u predsjedničkoj kuhinji Stjepana Mesića. U tom je kontekstu priznao da je bio naivan kada je surađivao s Glavaševim HDSSB-om, budući da je njegov donedavni prijatelj Glavaš njihovu 'suradnju promatrao samo kao trenutačni interes, osobni ili politički'.

'Njemu prijateljstvo nešto znači samo dok od njega ima koristi, a čim procijeni da mu više niste potrebni, on vas odbaci', ocijenio je Đapić. Izrazio je žaljenje što upravo Glavaš nije smogao hrabrosti izići s njim na politički megdan u Osijeku. Budući da to nije učinio, Đapić ga je okvalificirao kao političku kukavicu.