SHRVANI ČAČIĆ

'Htio bih posjetiti unesrećene'

13.01.2010 u 21:57

Bionic
Reading

Nakon što su se jučer pojavile fotografije s mjesta nesreće u Mađarskoj u kojoj je sudjelovao Radimir Čačić, zbog čega je jedna osoba preminula, danas se pojavio i video zapis s mjesta na kojem se dogodio sudar

'Preko nekih svojih privatnih i neslužbenih kanala tek sam u nedjelju saznao da je preminuo jedan od putnika iz automobila koji sam udario. Odmah sam poslao telegrame sućuti, a iskreno se nadam da će ostali ozlijeđeni biti dobro', rekao je Čačić kada se danas oko 17.30 sati javio na kućni telefon i dodao da bi htio posjetiti unesrećene obitelji. Ostale detalje oko nesreće nije htio iznositi.

Prema zapisniku koji je sastavila mađarska policija, položaj Radimira Čačića koji je u petak poslijepodne sudjelovao u nesreći kod Siofoka na autocesti prema Budimpešti nepovoljan je i smatra ga se krivcem za nesreću.

Svjestan te pozicije, predsjednik HNS-a već je angažirao i odvjetnika u Mađarskoj, a jamčevina koji je položio i time uvjerio mađarskog tužitelja da će se odazvati pozivu suda iznosi 1000 eura. Prijeti mu od jedne do pet godina zatvora, a analitičari procjenjuju da će ako bude osuđen ispaštati i HNS.

Čačić je jučer trebao biti i na konferenciji za novinare u Varaždinu kao predsjednik Hrvatskog teniskog saveza, ali se nije pojavio, još uvijek zbog šoka od nesreće i kako bi izbjegao moguća neugodna pitanja.

Čačić je, kako Jutarnji doznaje od mađarskih kolega, već ponudio i visoki iznos odštete obitelji poginulog putnika u Škodi.

Podsjetimo, Čačić je na putu za Budimpeštu svojim Chryslerom udario u Škodu Fabiju, a za nesreću se doznalo nakon što je čelnik HNS-a poslao u javnost priopćenje u kojem priznaje da je sudjelovao u nesreći.

Čačić je u priopćenju napisao da nije vozio prebrzo, da nije bio pod utjecajem alkohola te da vozilo ispred njega nije imalo upaljene maglenke iako je na cesti u tom trenutku bila gusta magla. Međutim, mađarski cestari su za Večernji list potvrdili da magle u tom trenutku na cesti nije bilo.

Nesreća u Mađarskoj